Oldukça tehlikeli olan “Portekizli asker” plajlarda görülmeye başladı

featured

Fizalya denizanası olarak da bilinen physalia physalis ismini taşıyan canlı, İngiltere’nin Cornwall yöresinde bir plajda görüldü.

Son derece tehlikeli olan bu denizanası türü ciltte saatlerce acı veren izler bırakan kötü bir ağrıya neden olabiliyor.

Hafta sonu deniz canlılarını tespit eden cankurtaran ekibinden bir sözcü, “Bu sabah Hannafore boyunca yürürken kıyı şeridinde ve kayaların arasında mahsur kalmış birkaç fizalya denizanasının olduğunu fark ettim. Eğer plajları keşfe çıkıyorsanız bugün lütfen kendinize, çocuklarınıza ve evcil hayvanlarınıza daha fazla dikkat edin; büyüleyici yaratıklar olmalarına rağmen dokunaçlarında bir iğne vardır, bu nedenle güvenli mesafeyi koruyun.” açıklamasında bulundu.

Daha geçen hafta Porthleven’deki kumsalda da “Portekizli asker”ler keşfedildi. “Büyüleyici” açıklamasında bulunan bir ziyaretçi, en az 20 fizalya denizanası gördüğünü söyledi.

Ziyaretçi, “Son zamanlarda batıdan gelen kuvvetli rüzgarlar tarafından Mount’s Körfezi’ne sürüklenmiş olmalılar ve ben en az 20 tane saydım. Anladığıma göre bu, yılın West Country çevresindeki diğer gözlemlerin çoğunun kaydedildiği zamana denk geliyor.” diye ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!