Okullar ne zaman açılacak sorusu cevabını buldu! Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile detaylar netleşti

Okullar ne zaman açılacak sorusu cevabını buldu! Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile detaylar netleşti

Koronavirüs (kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ara verilen yüz yüze eğitim başlıyor! Salgının erken dönemlerinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler uzaktan eğitim uygulamasına geçmiş, yüz yüze eğitim belirli aralıklarla ertelenmişti. Gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrası Anaokulları için verilen karar sonrası gözler Milli Eğtim Bakanlığı’na çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile 81 ilde sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin detaylar da netleşti. İşte, yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı ve MEB genelgesi.

Gelen son dakika haberine göre hem resmi, hem de özel olmak üzere bütün anaokullarının bugünden itibaren yüz yüze geçeceği açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdiği yazıda konuya ilişkin detaylara da yer verdi. Öte yandan kreş ve ana sınıflarının kapalı olduğu da açıklandı. İşte, kabine toplantısı sonrası 1000 TL destek paketi, anaokullarında eğitim gibi kritik konularda alınan kararlar ve yapılan yeni duyurulara ilişkin detaylar…

SON DAKİKA HABERİ: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLADI! RESMİ VE ÖZEL TÜM ANAOKULLARI AÇILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim genelgesi göndererek gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istedi. İşte, tüm detaylarıyla yüz yüze eğitim…

Bakan Selçuk, genelgede Covid-19 etkilerinin azaltılması ve halk sağlının korunması kapsamında alınan tedbirlerin, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda 14 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında yeniden değerlendirildiğini ve ana sınıfları hariç kamuya ait okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime başlanabileceği karan alındığını hatırlatarak, “Bu karar doğrultusunda; Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim gerçekleştirilebilecektir. Velilerin talebine bağlı olarak ilgili İl/İlçe milli eğitim müdürlüklerinin kararı resmi anaokulları, Özel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarımla yüz yüze eğitime geçilebilecektir. Yüz yüze eğitime geçecek olan resmi anaokulları, özel eğitim ana okulları ve uygulama sınıflarının ilgili il, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenerek okul öncesi eğilim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin zamanında alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadesini kullandı.

Okulların Ocak ayının ilk Pazartesi günü açılması bekleniyor. 4 Ocak’a kadar yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmişti. Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısında okulların ne zaman açılacağına ilişkin yeni kararların alınması bekleniyordu.Bakanlar Kurulu toplantısıında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve devam eden uzaktan eğitim süreciyle ilgili önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasını kabine üyelerine aktardı.Toplantı sonrası, ilkokul, lise ve ortaokulların açılış tarihi ile ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Ancak anasınıfları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulların, yarından itibaren yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları, Covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir”Sağlık Bilim Kurulu’nun aldığı tavsiye kararının esas teşkil ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ocak ayına kadar uzaktan eğitim EBA sürecinin devam edeceğini hatırlatan Selçuk “Tüm bu konular salgını seyrine göre değerlendirilecek ve yeni dönemin yol haritası ayrıca duyurulacaktır. Bizim için esas olanın yüz yüze eğitim olduğunu belirtmeliyim. Bu nedenle yüz yüze eğitime geçilmesi, okullarımızın yeniden açılması için şartların olgunlaşmasını bekliyoruz” dedi.

İÇİŞLERİ GENELGESİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM DETAYI

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Covid-19 Salgını” konulu ek genelge gönderdi. Genelgede “31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” denildi.Yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetlerine ara verilen ana sınıfları ile ilgili uygulamanın devamı sağlanacak. Tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları ise bugünden itibaren yüz yüze eğitime geçebilecek.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!