Okul mahkeme kararıyla boşaltıldı. Öğrenciler mağdur oldu

Okul Mahkeme Kararıyla Boşaltıldı Öğrenciler Mağdur Oldu

Mülk sahibi FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra el konulan ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Ankara Yenimahalle Şehit Mustafa Aslan Ortaokulu mahkeme kararıyla boşaltıldı.

Okulda öğrenim gören 1250 öğrenci aynı mahallede başka bir okula nakledildi.   İkili eğitimin yapıldığı yeni okulda 3 bin öğrenci bulunuyor.

“Bakanlığın ihmali yüzünden 3 bin öğrenci mağdur edildi”
Öğrenci velileri ile görüşen CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bakanlığın ihmali yüzünden 3 bin öğrencinin mağdur edildiğini söyledi.

Daha önce KSC isimli bir grup tarafından özel okul olan bina 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sahibi FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Okulda okuyan öğrenciler başka okullara gönderildi. Bir süre sonra da KHK ile el konuldu ve bina Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Bakanlık da binayı ortaokul yaptı. 4 yıl Devlet Okulu olarak eğitim verilen bina, sahibinin açtığı davayı kazanması sonucu mahkeme kararıyla boşaltıldı. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla boşaltılan binada okuyan öğrenciler perişan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaokulda okuyan bin 250 öğrenciyi aynı mahallede bulunan Mehmet Akif İnan İlkokuluna nakletti.

3 binden fazla öğrenci mağdur oldu
Sabah İlkokul öğrencilerinin eğitim gördüğü binada öğleden sonra da Şehit Mustafa Aslan Ortaokulu öğrencileri ders başı yapıyor. Toplamda 3 binden fazla öğrencinin okuduğu okulda bakanlığın salgında uygulanmasını istediği genelgeye de uyulmuyor.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya okulu ziyaret etti
Öğrenci velileri bina sorununun çözülmesi için Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet etti. Seslerini duyurabilmek için TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi olan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’ya ulaşan öğrenci velileri sıkıntıyı yerinde görmesi için Kaya’yı okula davet etti. Öğrenci velileri ile birlikte okula giden Kaya 3 bin öğrencinin okuduğu okulun temizlenmesi ve dezenfekte edilmesinin ayrı bir sorun olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının plansız ve programsız hareket ettiğini anlatan Kaya :
“Bina sahibi FETÖ’cü suçlamasından dolayı mahkemede beraat etmiş ve el konulan binasını yine mahkeme kararıyla geri almış. Okulun boşaltılması için bakanlığa süre de tanımış.

“Bu salgın koşullarında gerekli hijyenin sağlanması mümkün değil”
Ama bakanlık zamanında önlem almamış. Yüz yüze eğitim başlayınca da apar topar mahalledeki başka bir okula öğrenciler nakledilmiş. 3 bin 250 öğrenci bir binada eğitim görüyor. Bu salgın koşullarında gerekli hijyenin sağlanması mümkün değil. Büyük risk. Bakanlık yetkilileri yeni bir bina yapılacağını ve ortaokulun yeni binaya taşınacağını belirtiyor. Bölgede öğrenci sayısı az olan başka okullar var aynı müfredatın uygulandığı okullar birleştirilip Şehit Mustafa Aslan Ortaokulu öğrencileri o binalara taşınabilir” dedi.

Yıldırım Kaya, çözüm önerilerini Milli Eğitim bakanına da anlatacağını sözlerine ekledi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!