Öğrenci intiharları psikolojik danışman desteğiyle son bulabilir: ‘Sorun bilimle çözülür’

featured

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında öğrencilere psikolojik destek vermek yerine ilahiyat mezunlarından oluşan manevi danışmanlarca rehberlik ediyor.

Manevi danışmanlarda psikoloji ya da psikiyatri eğitimi bulunması koşulu aranmazken ilahiyat fakültesi mezunu olmaları yeterli olabiliyor.

İLERİ RUH SAĞLIĞI HİZMETİ

Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Ejder Yıldırım, KYK yurtlarındaki manevi danışmanlığa ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Yurtlarda kalan öğrenciler evlerinden uzakta bir mekâna uyum sağlamak zorunda olan, üniversite eğitimi gibi önemli bir eğitim sürecinin içindeki genç bireylerdir. Onların psikososyal açıdan desteklenmeleri, bu uyum sürecindeki karşılaşılan sorunların yönetilmesi ve ihtiyaç halinde ileri ruh sağlığı hizmeti alabilmeleri elzemdir. Bu da üniversite ve başta Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait yurtlarda olmak üzere önleyici ve destekleyici hizmet verebilecek sosyal hizmet uzmanı, psikolog, rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi ruh sağlığı alanındaki mesleklerden oluşan ekiplerin istihdam edilmelerini gerektirmektedir. Ruh sağlığı alanından olmayan kişilere asla böylesi bir hizmet olanağı verilmemeli, hizmet, bilimsel ölçütlere uygun yapılmalıdır.”

İNTİHAR OLAYLARINA DİNİ YAKLAŞIM

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Yayınları’ndan çıkan “Gençlik Sorunları ve İntihar” isimli kitap ise gençlere olan yaklaşımı bir kez daha gözler önüne serdi.

İlahiyatçı Şenol Korkut’un yazdığı kitapta İslam dinince intiharın yasaklandığı ancak intihar eden kişinin müslüman mezarına gömülüp cenaze namazının kılınabileceği belirtiliyor.

İlahiyatçı Korkut’un intihar fikrinden maneviyatla kurtulunabileceğini yazdığı kitapta şu ifadeler de yer alıyor:

“Her intihar olayı bir psikolojik rahatsızlık ve psikiyatrik hastalıktan kaynaklanmamaktadır. Kişi ruh sağlığı yerinde olduğu halde aşırı bir hezeyanla intihara teşebbüs edebilmektedir. Allah bir insana bu dünyada çekemeyeceği kadar sorumluluk ve yük yüklememiştir… Gençlik sorunları ve acıları içinde kıvranan bir kişi umutları için Allah’a dua ve günahları için tövbe etmeli…”

Kitapta gençler arasındaki ilişkilere de değinilerek şu ifadelere yer veriliyor:

“Fuhuş ve bununla bağlantılı çarpık ilişkiler ülkemizde gençlik sorunları arasında önemli bir konudur. Müslüman genç … iffetini korumalı, Kuran’ın çağrısına kulak verip fuhuştan uzak durarak ona yaklaşmamalı, oruç tutmayı tercih etmelidir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!