Ödüllü TÜBİTAK araştırmacısı Dilek Dündar Erbahar evinde ölü bulundu

Ödüllü TÜBİTAK araştırmacısı Dilek Dündar Erbahar evinde ölü bulundu

TÜBİTAK’ta sensör teknolojileri üzerinde çalışan ve evinde ölü bulunan Doç. Dilek Dündar Erbahar’ın yanında boşanma aşamasındaki eşine yazdığı mektup bulundu. Ölüm nedeniyle ilgili soruşturma sürüyor.

TÜBİTAK

Marmara Araştırma Merkezi’nde araştırmacı olarak çalışan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, Tuzla’daki evinde ölü bulundu.

Yakınları Erbahar’ı 30 Ekim Cumartesi günü Tuzla Postane Mahallesi’ndeki evinde hareketsiz şekilde buldu. Boşanma aşamasında olduğu eşine not bıraktığı öğrenilen Erbahar’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Erbahar, Malzeme Enstitüsü KBRN Sensör Teknolojileri Proje Grubu’nda Başuzman Araştırmacı olarak görev yapıyordu. Zehirli gazlara karşı yüksek algılama hassasiyetine sahip, üstün performanslı, seri üretime uygun, ekonomik, düşük güç tüketimiyle çalışan, kompakt kimyasal sensörler geliştirmeyi amaçlayan çalışmalar yürüten Doç. Erbahar, L’Oréal-UNESCO Bilim Kadınları İçin Program Ödülü’nü kazanmıştı. Bu ödül en ileri bilimsel araştırmaları yürüten 40 yaş altı genç bilim kadınlarının mükemmelliğini kutlamak ve genç yeteneklerin bilimsel çalışmalarını sürdürmelerine destek olmak amacıyla oluşturulmuştu. Bugüne kadar bu ödülü kazanan kadınlardan üçü Nobel Ödülü de kazanmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!