Odatv’nin ‘Cübbeli’ röportajı yeniden gündemde: HÜDA PAR milli değil

featured

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Anayasanın 4. maddesine karşıyız, kaldırılmalı” sözleri infiale yol açtı. Açıklamaya toplumun tüm kesimlerinden tepki gelirken HÜDA PAR ve Zekeriya Yapıcıoğlu sosyal medyanın dilinde.

Konuyla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün HÜDA PAR sözleri…

“ÖNCE VATAN”

17 Mart 2023’te Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’e bir röportaj veren Ahmet Mahmut Ünlü, “HÜDA PAR’ın görüşler ine katılmıyorum. Aynı şeye, şeriata, Kur’an’a inanmam beni alakadar etmiyor. Tabii Müslümanlar kardeşiz. Namaz kılanlarla daha yakın oluruz ama önce vatan, milli duruş. Vatan hassasiyetinde siyonizmin projesiyle aynı yere parmak basıp da biz buna da açığız dediği zaman ben vatan haini olmayan ateist ve deistle birleşirim çünkü aynı gemideyiz. Delinirse hepimiz batarız” dedi.

HÜDA PAR’ın milli bir parti olmadığını söyleyen “Cübbeli”, vicdani ret ve ana dilde eğitimin Türkiye’yi böleceğini söyledi.

Cübbeli, “Bunlar bölücülere, siyonizme hizmet eder. Bu şuurda olanlardan uzak dururum” dedi.

HEM “4. MADDE OLMASIN” DEDİ HEM DE HAKARET ETTİ

Zekeriya Yapıcıoğlu, 12 Eylül’de katıldığı bir TV programında Anayasa’nın 4. maddesini hedef aldı.

Yapıcıoğlu mevcut anayasanın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, yönetim şekli, başkentini tarif eden ilk 3 maddesinin değiştirilmesinin “teklif edilemeyeceğini düzenleyen 4. maddenin değiştirilmesini” istedi.

Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa’da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa’nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!