Birinci ıstakoz vakası

featured

İlk ıstakoz vakası bundan 16 sene önce yaşandı… 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Ocak 2008’de yaptığı, ABD’nin başkenti Washington ziyareti sırasında first lady Hayrünnisa Gül’ün yemek yediği Cafe Milano’da görev yapan Türk garson Kerem Çelik’in işine son verildi.

Çelik’in basında çıkan haberler yüzünden işinden olduğu o dönem çok sık konuşuldu. Gelişmeler 16 Ocak 2008’de Odatv’de “Hayrünnisa Gül’ün garsonunu ‘ıstakoz’ mu işten attırdı?” başlığıyla haber oldu.

Peki garsonu işinden eden olay neydi?

İddiaya göre, görevli Türk garson Kerem Çelik, Hayrunnisa Hanım’ın ıstakozlu makarna yediğini sızdırdığı için işinden oldu.

O dönem Washington’daki çevreler, garsonun yemekle ilgili bilgi sızdırmadığı, arkadaş olarak tanıdığı kişilerle paylaşırken yakındaki bir masada gazeteciler tarafından da dinlendiğini ortaya çıkardı.

Restoranın yöneticilerinin Gül’ün ziyaretini “gizli tutmak” gibi bir kaygısı olmadığı, hatta Gül’den önce oraya gelen Türk gazetecilere birazdan Türk first lady’si gelecek diyerek haber verdikleri de belirtiliyor.

İSLAMCI ÇEVRELER RAHATSIZ OLDU

Hayrünnisa Gül de gizli servis ve korumaların uyarılarına rağmen cam kenarına oturarak yediği yemeği de pek gizli tutmak niyetinde olmadığını ortaya koydu.

Çelik’in işten çıkarılmasına, “ıstakozlu ve kalamarlı” yemeğin İslamcı çevrelerde yarattığı tartışmanın neden olduğu da belirtildi.

“GÖSTERMEK İSTEMİYORSAN GİTME”

Washington Post Gazetesi, Hayrünnisa Gül’ün ıstakoz yemesi için “Göstermek istemiyorsan gitme” dedi.

Washington’un en prestijli lokantalarından biri olan Cafe Milano o dönem, aynı anda iki krala servis yapabilen tek restoran olarak biliniyordu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!