Odatv araştırdı: Emniyet Teşkilatı Sendikası gerçekleri… ‘Bombacı Mülayim’ detayı… Kiminle dirsek temasında

featured

Emniyet Teşkilatı Sendikası, İçişleri Bakanlığından İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğünde görev yapan polislerin can güvenlikleri bulunmadıklarını gerekçe göstererek görevlendirilmelerine son verilmesini istedi. Sendikanın, Emniyet Genel Müdürlüğünü muhatap almadan doğrudan İçişleri Bakanlığına yazması dikkat çekti.

Teşkilatın, Bakanlığa gönderdiği yazıda, mesai saatlerinin fazlalığı, polislerin moral motivasyonu, can güvenliği ve görevlendirilen personelin genel idare sınıfı hizmetlerinde oldukları için kanunen büro hizmetlerinde görevlendirilmeleri gerektiğini gerekçe gösterildi.

GÖÇ SORUNU ÖN PLANDA

Emniyet Teşkilatı Sendikası’nın Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinde paralel bir yapı kurduğu iddiası, sendikanın İçişleri Bakanlığına gönderdiği yazıyla iyice alevlendi.

Emniyet Teşkilatı Sendikası, yazısında, göç sorununu ön plana çıkardı. Yazıda, “Öngörülemez halk hareketleri ve adli olaylar yaşandığında bu personelin can güvenliği tehlikeye girecektir” denerek Kayseri’de yaşananlara atıf yapıldı. Sendikanın daha önce de göç sorununu sıklıkla gündeme taşıyarak Emniyet Genel Müdürlüğünü zora sokmayı hedeflediği iddia edildi.

“İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLUDUR” PAYLAŞIMI

Emniyet Teşkilatı Sendikası’nın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul İl Göç Müdürlüğü ‘Mobil Göç Araçlarında’, silahsız, savunmasız ve eğitimsiz Genel İdare Hizmetleri sınıfı personel görevlendirildi. Bu görevlilerin 21.00 gibi göreve çağrıldıkları bilgisi gelmekte. Yaşanacak olaylar esnasında bu personelin zarar görmesi halinde, bu araçlara silahlı ve eğitimli polis memurlarını geçici görevlendirmeyen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve bu duruma tepkisiz kalan İstanbul İl Göç Müdürlüğü yetkilileri sorumludur” denildi.

CHP’NİN GÖLGE BAKANI İLE ORTAK HAREKET

Emniyet Teşkilatı Sendikası, daha önce de Emniyet teşkilatına “yön vermeye” çalışmasıyla biliniyor. Emniyet Teşkilatı Sendikası’nın CHP İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile dirsek teması içinde olduğu öğrenildi.

Daha önce de Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu ve polis olan eşine ait bilgileri sosyal medyada paylaşması üzerine başlatılan soruşturmada, “BombacıMülayim01” isimli polis Vedat Kılıçel’in meslekten ihraç edilmesi sonrası en büyük desteği bu sendika verdi.

İFŞACI POLİSE DESTEK

Kişiye özel bilgileri arşivleyen Vedat Kılıçel tutuklandığında “Polis memuru arkadaşımız için, bu süreçte yaşanan hukuksuzluk uygulamalar ve adaletsizlik karşısında sessiz kalmıyoruz!”, cezaevinde ölüm orucuna girdiğinde, “Haksız ve hukuksuz yere tutuklanan Polis Memuru Vedat K. (Bombacı Mülayim), yaşadığı bu süreç nedeniyle, kesinlikle tasvip etmediğimiz ‘ölüm orucu’ ile sesini duyurmaya çalışmaktadır. Devletin kaynaklarını ve vatandaşların haklarını korumak adına yapılan bu ihbarın, terörle mücadele eden polislerin kimliklerinin açığa çıkarılması gibi hukuksuz bir uygulamayla tutukluluğa neden olması kabul edilemez” ve tahliye edildiğinde “Bugünün tek iyi haberi, yaşadığı hukuksuzluğa karşı başlattığı -tasvip etmediğimiz- ölüm orucuyla polis memuru V.K.’nın, nam-ı diğer “Bombacı Mülayim”in tahliye edilmesidir” paylaşımları yaptı.

Emniyet Teşkilatı Sendikası, ifşaçı polise sendikada genel başkan hukuk danışmanlığı görevi teklif etti. Teklif, “Bombacı Mülayim, her zaman teşkilatın yanında oldu. Emniyet Teşkilatı Sendikası da daima onun yanında olacaktır” sözleriyle duyuruldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!