Nikol Paşinyan: Sünnetli değilim kanıtlayabilirim

featured

Başbakan Paşinyan’ı Ermenistan halkı gözünde itibarsızlaştırmak için yeni yönteme başvuran Ermeni Patriği 2’nci Garegin, sözcüsü vasıtasıyla “Paşinyan aslında Müslüman. Sünneti bile yapılmış” iddiasını ortaya attı. Patrikhanenin yaydığı sünnet iddiasına sert yanıt veren Paşinyan, “Patrik Garegin’i Başbakanlıkta bekliyorum. Yanıma gelince kendisine sünnetli olmadığımı göstermeye hazırım” yanıtını verdi.

PATRİĞİN DE ÇOCUĞU VAR 

Bu cevapla sınırlı kalmayan Paşinyan, asıl ismi Kıtric Nersislan olan Ermeni Patriği 2’nci Garegin’e yüklenerek, “Benim de ona bir sorum olacak. Nersisyan zamanında Patrik seçilirken kendisini tamamen tanrıya adadığını söyleyerek evlenmeme yemini etmişti. Ama öğrendiğime göre kendisinin bir çocuğu var. Bunu kanıtlayabilirim. Verdiği yemini çiğneyerek bir kadınla ilişkiye giren Patrik istifa etmeli” dedi. Öte yandan siyasi yönetimi devirmek için tertiplenen başarısız darbe girişimiyle ilgili kilisenin önde gelen rahiplerinden Bagrat Galstanyan dün tutuklandı. Galstanyan, terörizm faaliyetleri yürütmekle suçlanıyor.

Paşinyan yönetimi, aralarında iş insanları ve muhalif isimlerin de bulunduğu bir grubun 23 Haziran’da darbe girişimi planı yaptığını ancak engellendiğini iddia etmişti.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.