Nihal Bengisu Karaca, Ümit Özdağ mı Hedef Aldı?

Nihal Bengisu Karaca, Ümit Özdağ mı Hedef Aldı?

Habertürk’te dün akşam yayınlanan Enine Boyuna programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e soru yönelten gazetecilerden biri Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca geçici koruma altındaki Suriyeliler üzerinden Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ’a yüklendi.

Nihal Bengisu Karaca, Akşener’e Suriyeliler ile ilgili parti politikalarına ilişkin sorular yöneltirken Akşener yöneltilen soruya; ” Ben işte şu kadar para harcandı. Bu kadar bilmem ne üzerinden bakmıyorum ama hem bu ülkenin insanları açısından bunun bir problem olmasının önüne geçilmesi lazım diyorum. Pis dille ile itilip kakılması yanlış.” cevabını verdi.

Ardından Karaca, “Ne yapılabilir peki o kötü ve pis dillerin engellenmesi için? Çünkü ekonomik kriz arttıkça insanların ekonomik sorunları artıyor. Suriyelileri sebep görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener ise gittiği her yerde insanların kendisine Suriyelileri sorduğunu söyleyince Karaca, “İnsanlar, Suriyelileri kendilerine rakip görmeye başladılar. Ama bunun en temel nedenlerinden biri, bazı siyasetçilerin sürekli olarak Suriyelilere şu kadar para ödendi, Suriyelilere bu kadar fon aktarıldı. Suriyeliler bilmem ne bedava geçiş… Suriyelilere market kartı veriliyor, bedava alışveriş için, Suriyeliler sınavsız şu üniversitelere alındı gibi tezvirat (süslü yalan söylemeleri ) yapmaları…”diyerek bu konuda araştırma, raporlar ve akademik çalışmaları paylaşan İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’ı işaret ederek  “yalancı” göndermesi yaptı.

Meral Akşener ise, Nihal Bengisu Karaca’nın söylemleri üzerine “E yani Türkiye’de hep birilerini suçlayarak yürüme gibi bir şey var. Yani bizi yönetenler de aynı. ” ifadelerini kullanarak yorum yapmaktan kaçındı.

Ancak Akşener, oğlunun üç ilde Suriyelilere girişimcilik dersi verdiğini ve Suriyelilerin zorla geri gönderilemeyeceğini, isteyenlerin Türkiye’de kalacağını belirtti.

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!