Netanyahu;”Hamas’a yönelik en büyük saldırımız henüz bitmedi”

Netanyahu;

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin’e yönelik gerçekleştirdikleri saldırılara ilişkin  “Hamas’a yönelik en büyük saldırımız henüz bitmedi” dedi.

İsrail’in Gazze’deki bombardımanında 31’i çocuk ve 19’u kadın 119 kişi öldü.  İsrail’in hava saldırıları sonucunda en az 830 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Netanyahu, Hamas’ın saklanabileceğini düşündükleri yeraltı hedeflerini de vurduklarını söyledi.

Hamas’a karşı geri adım atma niyetlerinin olmadığını söyleyen Netanyahu, “Başkentimize saldırdılar, şehirlerimize roket fırlattılar. Bunun bedelini ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler” diye konuştu.

İsrail ile Filistin arasında artan gerilime ilişkin uluslararası arabulucuların iki tarafla da görüştüğü bildirilmişti.

Netanyahu;"Hamas'a yönelik en büyük saldırımız henüz bitmedi"
 14, 2021. REUTERS/Amir Cohen

Netanyahu’nun danışmanı Mark Regev de ateşkes için “sihirli çözüm yok” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun danışmanı Mark Regev, Filistin ile İsrail arasındaki gerilimin sonlanması için yapılan çağrılara “Sihirli çözüm yok” yanıtını verdi.

Çatışmaları Hamas’ın başlattığını söyleyen Regev, İsrail’in ise buna karşılık bir bedel ödetmesi gerektiğini ifade etti.

Regev ateşkes çağrıları için şunları söyledi:

“Sihirli bir çözüm yok. Eğer vakitsiz bir ateşkesi zorlamaya çalışırsanız, sadece başladığınız yere dönersiniz. Bundan bir ay sonra yine aynı yere geleceğiz. Bana Hamas’ın neden İsrail’e roket attığını soruyorsunuz ve biz de yanıt veriyoruz. Bu tür bir cevap bir çözüm değil, sadece sorunu büyütür.

“Bu çatışmayı biz istemedik. Ama şimdi başladığına göre kalıcı bir sessizlikle sona ermeli. Bunun da tek yolu İsrail’in Hamas’ı, askeri yapılarını, komuta ve kontrollerini yok etmesi.

“Hamas’ın, İsrail’e roket atmasının onların çıkarına olmadığını anlaması gerekiyor.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!