Netanyahu Devri Kapanıyor mu?

Netanyahu Devri Kapanıyor mu?

İsrail’de yerel saatle 16.00’da Gelecek Var ve Yamina partilerinin öncülüğündeki koalisyon hükümetinin güven oylaması başladı. Eğer koalisyon hükümeti güvenoyu alırsa Netanyahu devri kapanacak ve İsrail’in yeni başbakanı Yamina lideri Naftali Bennett olacak.

Oylama öncesi Genel Kurulda kürsüye çıkan Bennett, Netanyahu bloğunda yer alan milletvekilleri tarafından sürekli olarak tepki gördü ve konuşması kesildi. Öyle ki, meclis korumaları tartışmalara müdahale etmek zorunda kalıp, Bennett’e tepki gösteren milletvekillerinden bazılarını Genel Kurul dışına çıkardılar.

İran İle Nükleer Anlaşma Hatadır

Bennett, “İran’la nükleer anlaşmayı sürdürmek, dünyanın en şiddetli rejimlerinden birini meşrulaştıracak bir hatadır” diyerek, İran’ın nükleer silaha sahip olmasına kesin bir dille karşı olduğunu ifade etti.

Bennett, İsrail vatandaşı Filistinliler ile yeni bir sayfa açılacağını dile getirdi. Ülkesinin güvenlik açısından yeterli seviyede savunma sistemine sahip olmadığından yakınan Bennett, İsrail’in saldırı ve savunma gücünü arttıracağını belirtti. Öte yandan, Bennett, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini desteklemeye devam edeceğini de belirtti.

Netanyahu’dan Asıl Tehlike İddiası: “Filistin Devletini Önlemeliyiz”

Bennett’in bu açıklamalarına karşılık olarak şimdiki Başbakan Netanyahu, İsrail için esas tehdidin Filistin olduğunu dile getirerek, “Filistin Devletini önlemeliyiz” dedi. Bennett’in öncülüğündeki koalisyona yıkılana kadar muhalif olacağını belirten Netanyahu, Bennett’i uluslararası ilişkiler bakımından statüsü ve bilgisi yok diyerek eleştirdi.

Ne Olursa Netanyahu Devri Kapanır?

İsrail Meclisinde koalisyon için güven oylamasını henüz geçilmedi. Oylama, koalisyon adına 120 sandalyeli Mecliste 61 milletvekilinin desteği ile sonlanırsa İsrail’de Netanyahu devri kapanmış olup Bennett devri açılmış olacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!