Nejat Eslen, “Türkiye, kurallara dayalı dünya düzenini koruma aracına dönüştü”

featured
nejat eslen

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Rusya – Ukrayna savaşının devam etmesini ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Savaşın ne zaman sona ereceğinin belli olmadığını söyleyen Eslen, “Atlantik yapısının yörüngesindeki uydu görevini yeniden üstlenen Türkiye’nin, kurallara dayalı dünya düzenini koruma aracına dönüşerek, Rusya’yı ve Çin’i öyle isteniyor diye karşısına almasının hiç bir jeopolitik mantığı yok ve tehlikeli” dedi.

Putin Ukrayna’ya askeri gücü ile girerek tarihi bir hata yaptı. Yıpratma savaşına dönen bu silahlı mücadelenin ne zaman sona ereceği belli değil. Zaman Putin’in aleyhine çalışmakta. Ukrayna’da Slavların Slavları öldürmesi ABD’nin umurunda bile değil.

Bu savaş ile ABD NATO’yu canlandırmayı, güçlendirmeyi, yeni üyeler ile Rusya’yı daha geniş cephede çevrelemeyi başardı. ABD’nin amacı Rusya’da rejim değişikliği gerçekleştirmek ve bu ülkeyi küçültmek.

Ukrayna cephesi ABD’nin Rusya’yı tespiti ettiği alan. ABD asıl sonucu Rusya’nın içinde arayacak. Putin sıkıştıkça nükleer silahların kullanılması riski artacak. Baltık denizi ve Karadeniz Rusya’yı çevrelemede kritik bölgeleri oluşturacak.

ABD Rusya ile hesaplaşmayı, kurallara dayalı dünya düzenini korumanın aracı olarak görmekte. ABD’nin tarihi hatası da bu tercih ile başlamakta. Çünkü bu düzen eskidi, bencil ve dünyaya huzur getirmedi.

Askeri güçle, NATO ile bu düzeni korumak mümkün değil.

Ve Rusya’nın çöküşü;

Kurallara dayalı dünya düzeninin geleceğini garanti edemez.

Türkiye’ye gelince;

Atlantik yapısının yörüngesindeki uydu görevini yeniden üstlenen Türkiye’nin, kurallara dayalı dünya düzenini koruma aracına dönüşerek, Rusya’yı ve Çin’i öyle isteniyor diye karşısına almasının hiç bir jeopolitik mantığı yok ve tehlikeli.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!