Neden Üniforma Giymediler?

MSB Twitter hesabında bir video paylaşmış…
Videoda; Mehmetçiğin Türk Bayraklarının süslediği yurdun çeşitli yerlerinde görevinin başında, teçhizatını kuşanmış, üstünde üniformaları, ellerinde silahları, esas duruşta/saygı duruşunda İstiklal Marşı’nı okurkenki görüntüleri var. Mehmetçiğin sergilediği görüntü izleyenlere gurur veriyor, çakı gibi duruşları ve güven dolu tavırlarıyla göğsümüzü kabartıyor.
Ancak videonun sonunda birden şaşırıyorsunuz!
Çünkü karşınıza bir duvar önünde sosyal mesafeye dikkat ederek duran beş sivil kişi çıkıyor.
Videoyu durdurup dikkatle bakınca; duvara MSB, Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıklarına ait logoların çakıldığını fark ediyorsunuz.
“Nedir bu? Kim bunlar?” diye biraz daha dikkatle baktığınızda ortadakinin Bakan Hulusi Akar, diğerlerinin de Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının olduğunu dolaylı bir yorumla anlayabiliyorsunuz. Ve hemen paylaşımdaki açıklamayı anımsıyorsunuz.
***
Nitekim MSB yaptığı paylaşımda özetle:
“Türkiye saat 21.00’de tek yürek oldu. Mehmetçikler görev yerlerinden İstiklal Marşı’nı okudu. Bakan, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları da Mehmetçiği yalnız bırakmadı,” demiş!
***
TSK’nin komuta heyeti olduğu anlaşılan beş kişinin kravatsız olması, yakası açık gömlekler giymesi, üstelik gömleklerinin farklı renklerde olması, ayrıca bazılarının gömleklerinin bedenleri ve ceketleriyle uyumsuz olması insanın üzerinde hayretin ötesinde bir duygu yaratıyor. İçlerinde takım elbise bile giymeyenler var!
Işık gözlerimizi yanıltmıyorsa Bakan ceket altına kazak giymiş. Bu da ayrı bir hava!..
Tüm bu olanlardan rahatsız oluyor ve üzülüyoruz. Beynimiz allak bullak! Bir sıra sorular birbirini kovalıyor.
***
Neden böyle yapmışlar?
Neden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılının anlam ve önemiyle uyuşmayan tutum ve tavır sergilemişler?
Üniformalarını giymek zorunda oldukları bir konumda sivil görüntü sergilemelerinin başka bir anlamı mı var?
Mehmetçiklerin saygı ve övünç dolu görüntülerine uyar mı, yakışır mı bu?
***
Nedir bu yapılanlar? Nasıl bir ad takacaklar ki?
“Eskilere takılıp kalmayacaksın.” türünden işin özüyle uyumsuz, anlamsız ve yakışıksız bir sıra cevaplarla mı yetinecekler?”
“Yaptıklarımız gayet normal, neden acayip karşılanıyor, neden birilerinin gözüne batıyor?” diyebilirler mi? Yoksa:
“Daima ileri, daima üretken ve daima değişken olacaksın ki insanlık tarihindeki ilerleme ve gelişmelerde payın olsun. Durmayacaksın, daima evrimin bir kolu ve bir parçası olacaksın. Yeniliklerin peşinde koşup duracak ve daima devrim devrim!..” türü yaptıklarıyla çakışmayan sözlerle mi karşılık verecekler?
***
Devlet kurumlarının kökü tarihin derinliklerine dayanan teamülleri vardır. Gelenek ve görenekleri vardır. Bunlara uyulmayacaksa derin derin, etraflıca düşünmenin ve uyumsuzluklara dur demenin zamanı çoktan gelmiştir. Devlet yetkililerini hem resmi görevleri sırasında hem de bu görevleri dışında kişisel tutum ve davranışlarında kurumlarının tarihten gelen gelenek ve görenekleriyle uyumlu olmaya çağırıyoruz.
TSK komuta heyetinin bu ya da benzeri görüntüleri hepimizi rahatsız edecektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!