Necip Hablemitoğlu’ndan Hrant Dink’e…. FETÖ’nün işlediği cinayetler

featured

FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen ABD’de dün öldü. FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen internet siteleri Gülen’in öldüğünü duyurdu. 27 Nisan 1941 tarihinde Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğan ve 1999’dan bu yana ABD’de firari olan Fetullah Gülen dün itibariyle öldü.

Hayatı boyunca Türkiye Cumhuriyeti’ne kumpaslar kuran, Cumhuriyet düşmanı FETÖ, yaşamı boyunca kumpaslar kurdu, cinayetler işledi.

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de evinin önünde FETÖ tarafından silahlı saldırıya uğrayarak cinayete kurban gitti.

Hablemitoğlu’nun FETÖ tarafından hedef alınmasının 2000’li yılların başına dayanıyor. 11 Ağustos 2000’de FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hakkında “yasa dışı örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan hazırlanan iddianame kapsamında Hablemitoğlu’nun FETÖ hakkındaki araştırmalarına başvurulduğu kaydedildi.

Hablemitoğlu, FETÖ’nün en tepede “kainat imamı” olarak Fethullah Gülen ve onun altında “kıta imamları” ve “örgüt imamları” olmak üzere terör örgütü şemasını ortaya koydu ancak davanın o dönemki savcısı, FETÖ tarafından tezgahlanan kaset skandalıyla davadan alındığı için Hablemitoğlu’nun araştırmaları dava içeriğine giremedi.

Bunun üzerine Hablemitoğlu, araştırmalarını kamuoyuna açıklamak amacıyla “Köstebek” isimli kitap yazmaya başladı. Hablemitoğlu, kitabında FETÖ’nün esasında bir hizmet ve eğitim hareketi olmadığını, stratejik devlet kurumlarına sızarak devlet örgütlenmesine paralel yapı kurmayı amaçlayan terör örgütü olduğunu yazmayı planladı ancak Hablemitoğlu, kitap basılamadan FETÖ cinayetine kurban gitti.

Ardından Hablemitoğlu cinayeti davası, yıllarca yargı erkine sızmış FETÖ’cüler tarafından manipüle edildi ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hablemitoğlu cinayeti, İzmir’de görülen FETÖ/PDY davasına girdi.

Cinayetteki FETÖ parmağı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TBMM bünyesinde Meclis Araştırma Komisyonu tutanaklarında da yer aldı.

İHSAN GÜVEN CİNAYETİ

2004 yılında İstanbul Tuzla’da Necip Hablemitoğlu’nun yakın olduğu bir isim daha aynı yöntemle öldürüldü…

O kişi emekli subay İhsan Güven…

İhsan Güven, Necip Hablemitoğlu’nun yakın arkadaşıydı…

Hatta iddiaya göre Necip Hablemitoğlu yazdığı kitapları yayınlanmasından önce İhsan Güven’e okunması için götürüyor ve fikir alışverişi yapıyordu.

İhsan Güven’de aynı Necip Hablemitoğlu gibi gözünden vurularak öldürüldü.

Hablemitoğlu dosyasını davaya dönüştüren savcılık cinayet yönteminin benzerliğine dikkat çekiyor ve katil veya katillerin aynı olma ihtimalinin üzerinde duruyor.

Bu nedenle Kemalettin Özdemir ve KÖZ grubunun sadece Hablemitoğlu davasında değil İhsan Güven cinayeti dosyasında da yer alacağı ifade ediliyor.

HAYDAR MERİÇ CİNAYETİ

Haydar Meriç de FETÖ ve elebaşı Fethullah Gülen aleyhinde yazacağı kitap için araştırmalar yaparken öldürüldü. Meriç’in 31 Mayıs 2011 gecesi kaybolan cesedi, 18 Haziran 2011’de elleri ve ayakları domuz bağıyla bağlanmış şekilde denizde bulundu.

FETÖ ile iltisaklı yayın organları, Meriç’in ölümünü, “define arama faaliyetleri yüzünden öldürülmüş olabileceği” yönünde haberler yaparak çarpıttı ancak etkin pişmanlıktan yararlanan eski komiser S.D, Haydar Meriç cinayetiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

FETÖ elebaşı Gülen hakkında araştırma yapmaya başlamasının ardından polis teşkilatına sızan örgüt üyelerinin, Meriç’i fiziki ve teknik takibe aldıklarını belirten S.D, çalışma sonucu Meriç’in elindeki FETÖ ile ilgili dokümanlara ulaşılamadığını bildirdi.

Bunun üzerine istihbarat şube personelinin, Meriç’in kullandığı güzergahlardaki kamera kablolarının kesildiği ya da kameraların başka yönlere çevrildiğine yönelik konuşmalarını duyduğunu anlatan S.D, Meriç’in öldürülmesinin ardından FETÖ’cü istihbarat polislerinin, cinayeti örtbas etmeye çalıştığı beyanında bulundu.

S.D’nin ifadesi doğrultusunda dönemin FETÖ’cü istihbarat polisleri, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

HRANT DİNK CİNAYETİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesi, FETÖ’nün ülke içinde ve dışında sansasyon yaratmak ve toplumsal fay hatlarını derinleştirmek için düşünce insanlarını öldürdüğü ya da bu insanların öldürülmelerinin önünü açtığını gösterdi.

Dink cinayetinin ardından maktul yakınlarının, “bazı kamu görevlilerinin cinayetin işleneceği konusunda önceden haberdar oldukları, görev, yetki ve konumları gereği cinayeti önleme yükümlülüğü bulunan kamu görevlilerinin vazifelerini yerine getirmedikleri, bu nedenle Dink cinayetinden sorumlu tutulmaları gerektiği” yönündeki iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucu 4 Aralık 2015’te iddianame düzenlendi.

İddianamede, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer gibi polis teşkilatına sızan FETÖ üyelerinin, Dink cinayetine ilişkin istihbarat bilgilerinin ilgili birimlere bildirilerek önlem alınmasının önüne geçtiği belirtildi.

İddianamede ayrıca, FETÖ’nün, çarpıttığı Dink cinayetiyle Türk Silahlı Kuvvetlerindeki FETÖ ile iltisaklı bulunmayan subayları tasfiye amaçlı kumpas olduğu anlaşılan Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmaları başlatmayı amaç edindiği açığa çıkarıldı.

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ

FETÖ 15 Temmuz 2016’da hain bir darbe girişimi düzenledi.

FETÖ, o gece gerçekleştirdiği eylemler sırasında büyük çoğunluğu sivil 249 insanı öldürdü, 2 bin 301 kişiyi yaraladı.

FETÖ KUMPASLARI

FETÖ, kumpaslarla da birçok vatandaşın hayatına kastetti.

Kuddusi Okkır Silivri Cezaevi’nde yakalandığı kanserden öldü. İlhan Selçuk, Kemal Yavuz, Muzaffer Tekin, Uçkun Geray, Erhan Göksel, Ünal İnanç, Emcet Olcaytu, yargılama sürecinde yaşamını yitirdi.

ALİ TATAR YAŞAMINA SON VERDİ

Ergenekon kumpas davası sürecinde Oramiral Uğur Yiğit’e suikast girişimi iddiasıyla yargılanan Yarbay Ali Tatar hakkında çıkarılan yeniden tutuklama kararının ardından yaşamına son verdi.

Odatv davasında tutuklanan MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu, Silivri Cezaevi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu mahkemeye çıkamadan öldü. Hasta yatağındayken FETÖ’cü polislerce evi basılan ÇYDD Başkanı Türkan Saylan davası açılmadan hayatını kaybetti.

Balyoz davası kumpasında Amiral Cem Aziz Çakmak 3 Temmuz 2015 tarihinde yaşadığı zulümleri geride bırakarak hayata veda etti. FETÖ’nün Balyoz kumpası ile önce özgürlüğü devamında sağlığı elinden alınan Amiral Soner Polat

FETÖ kumpası olan Balyoz davası kapsamında Mamak Askeri Cezaevi’nde açık görüş sırasında beyin kanaması geçiren emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, kaldırıldığı GATA’da 1 Mayıs 2014’te hayatını kaybetmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!