Nazilli Bitlisliler Derneği uyuşturucuya savaş açtı

featured

Aydın Cesur Haber’den Hasan Dönmez’in aktardığına göre Yeşilyurt Mahallesi Muhtarlığı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Nazilli Bitlisliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cesur Kocaman, ‘’Sayın devlet büyüklerimize İçişleri Bakanı’mıza sesleniyoruz. Bizim ülkemiz yedi düvele yetecek bir güçtür. Sayın Devlet büyüklerimizden ricamız güvenliğin artırılması, mobeselerin çoğalması ve kolluk kuvvetlerinin daha çok devriye atmasıdır. Yeşilyurt ve Prof. Muammer Aksoy Mahalleleri’nde varlıklarını daha çok hissetmek istiyoruz. Dernek olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaktayız. Ancak kanun çerçevesinde daha ileriye gidemiyoruz. Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz. Daha fazla gencin zehirlenmesini istemiyoruz’’ dedi.

Kocaman’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:
‘’Değerli mahalle sakinlerimiz, kıymetli Nazilli Bitlisliler Derneği üyeleri, sayın basın mensuplarımız, bugün burada toplanma amacımız ülkemize, ilimize, ilçemize ve mahalle gençlerimize illet olan uyuşturucu bataklığından kurtarmak istememizdir.

Her ne kadar mahalle sakinlerimiz ve aileler çocuklarını korumak için ellerinden geleni yapsalar da girişimler başarısız oluyor. Biz de bu konuyla ilgili il ve ilçe emniyet müdürlerimize daha sıkı önlemler almaları için buraya geldik.””

 

‘NAZİLLİ’YE AMATEM İSTİYORUZ’

“Sayın devlet büyüklerimize İçişleri Bakanımıza sesleniyoruz. Bizim ülkemiz yedi düvele yetecek bir güçtür. Sayın Devlet büyüklerimizden ricamız güvenliğin artırılması, mobeselerin çoğalması ve kolluk kuvvetlerinin daha çok devriye atmasıdır. Yeşilyurt ve Prof. Muammer Aksoy Mahalleleri’nde varlıklarını daha çok hissetmek istiyoruz. Ayrıca Nazilli’ye AMATEM kurulmasını devletimizden talep ediyoruz. Biz Nazilli Bitlisliler Derneği olarak kolluk kuvvetleri ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmaya hazırız.

Dernek olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaktayız. Ancak kanun çerçevesinde daha ileriye gidemiyoruz. Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz. Daha fazla gencin zehirlenmesini istemiyoruz. Her iki mahallede uyuşturucu yaşı 12’ye kadar düşmüştür. Aileler evlerinde elektronik eşya bulunduramamaktadır. Çünkü gençler eşya karşılığı ‘uyuşturucu’ almaktadır. Mahalleye yabancı plaka ve ticari plakalı araçlar gelerek uyuşturucu ticareti yapıyor. Her köşe başında torbacı diye tabir ettiğimiz uyuşturucu satıcıları var. Kadınlarımız annelerimiz, kız kardeşlerimiz mahallede akşamları dışarıya rahat çıkamamaktadır. Mahallemizin huzurunun sağlanması için devlet büyüklerinden bu işe el atmalarını bekliyoruz.

Konuşmama son vermeden önce buradan Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Akkaya’ya seslenmek istiyorum. Bizlere gelen ihbarlar arasında hastane doktorlarının kanser tedavisinde kullanılan ve yeşil reçete ile alınan ‘Lycrica’ isimli uyuşturucu hap özelliği bulunan ilacı çok kolay bir şekilde yazıldığı bilgisini aldık. Tedavi dışı amaçlarda kullanılan bu ilaç küçük yaşlarda çocuklara kadar ulaşmaktadır. Bu konuyla ilgili duyarlılık göstermelerini Sayın Başhekim Akkaya’dan ve değerli doktorlarımızdan rica ediyoruz.

Bizi dinlediğiniz ve buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz birlikte çok daha güçlüyüz. Saygılarımla.’’

Açıklama sonrasında konuşan mahalle sakini kadınlar şu ifadeleri kullandı:

‘’Çocuklarımız, eşlerimiz bu uyuşturucu illeti yüzünden cezaevinde. Evimizdeki elektronik eşyalarımızı, gıda ürünlerini uyuşturucu madde karşılığında satıyorlar. Eşyalarımızı gasp ediyorlar. Mahallemize gelen yabancılar yüzünden sokağa çıkamıyor, işten eve dönerken korkuyoruz. Kümes hayvanlarımızı, odunlarımızı çalıyorlar. Devletimizden isteğimiz mahallemizi bu illetten temizlesin.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!