Nankörler sizi..!

Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük ziyareti Irak Başbakanı Sayın Nuri El Maliki’yi kızdırdı. Maliki’nin danışmanı bir bildiri yayınlayarak Türkiye’yi Irak’ın içişlerine açık bir şekilde karışmakla suçladı ve yetinmeyip daha öteye giderek , biz Davutoğlu’nu tutuklaya bilirdik lafını kullandı. Bu ne cesaret Maliki’de Türkiye gibi bölgenin en güçlü devletinin dışişleri bakanını tutukluyor? Bence Maliki bir bakımdan haklı çünkü Davutoğlu Erbil’e gidip Barzani ile görüştükten sonra Kerkük’e geçip Kürt vali ve Türkmen yetkilileriyle görüşmüştü. Sanki bu ziyaret Irak Hükümetine Kerkük’ün de Kürt bölgesi kapsamı içerisinde olacağıyla ilgili bir mesaj gibi görünmüştü. Ancak bu böyle olsaydı Maliki’den önce Türkmenler buna karşı çıkardı, çünkü Türkmenler asla ve asla Kerkükü Kürtlere kaptırmaya izin veremezlerdir. Sayın Davutoğlu’nun da Türkiye Hükümeti olarak Irak’ın bir bütün olmasından yana olduklarının mesajını vermesi en büyük tanık idi. Bence Maliki’nin bu davranışına iki açıdan bakmak lazım.

Türkiye açısından örf âdeti ile asırlardan beri tüm dünyaya bir örnek haline gelmiş Türkiye gibi saygın bir ülkenin dışişleri bakanı gideceği yer Irak’ın bir vilayeti sayılmaktaysa, Irak’ta ne kadar otorite boşluğu varsa da ve Irak hükümetinin ne kadar güçsüz olduğu görünüyorsa da Kerkük ziyaretini ansızın yapmamalı idi. Yoksa bu ziyaret ne kadar güvenlik açısından dolayı gizli tutulmuşsa da örf ve adetler gereği Irak hükümetinin bundan bir haberi olmalı idi.
Irak açısına gelince, Sayın Maliki’ye soruyorum:

  • Irak’ın dört bucağında, Başta ABD, İsrail, İran olmak üzere bir çok Arap ve yabancı ülkelerin  istihbarat teşkilatları cırıt atmaktalardır. Onlar acaba sizin izininizle mi ordalardır?
  • Irak’ın kuzey ve güneyi sürekli yurtdışından yabancı devlet yetkililerini ağırlamaktadır. O ağırlamar sizden izin almakla mı gerçekleşiyor hep?
  • Irak’ın kuzeyi bir başka devlet haline gelmiş. Orada tüm devletlerin konsolosluk ve diplomatları bulunmaktadır. Onlar acaba o bölgeye sizden izin alarak mı giriyorlar?
  • Sayın Davutoğlu Erbile gelirken de sizden izinmi aldı? Eminim her defasındaki gibi bu defa da almadı. Öyleyse o zaman neden sesiniz çıkmadı? Yoksa sizin emirleriniz Kürt Kesimi ve Mesut Barzaniye geçerli değildir? ve ya Kürt kesimi Irak’ın bir parçası değildir artık?
  • Irak’ın kuzeyinde Kandil’de PKK teröristleri barınmaktalardır ve Irak topraklarını kullanarak Türkiye ve Türk askerlerine sürekli saldırmaktadırlar. O teröristlerin barınmalarına göz yummakla asıl siz Türkiye’nin içişlerine karışmış oluyorsunuz. Bundan haberiniz var mıdır?

Sayın Maliki siz tavşandan korkar aslanın önünde baş kaldırır gibisi görünmektesiniz. Bence siz gücünüze bu kadar güveniyorsanız eğer, biraz da o gücünüzü Barzani’ye karşı kullanmalısınız. Eminim siz Barzani’den izin almadan kesin Erbil’e gidemezsiniz.

Bu arada ben bu son çıkarmasından sonra, Sayın Maliki’nin yeni bir karakterini daha öğrendim. Meğer Sayın Maliki çok nankörmüş de, yoksa ırk, mezhep ayrımı yapmadan karşılarında aynı mesafeyi koruyan Irak siyasilerine her türlü yardımını esirgemeyen ve Irak halkının refeha kavuşması için seferber olan Türkiye Hükümetini Irak’ın içişlerine karışmakla suçlatmaz ve Dışişleri Bakanı sayın Davutoğlu’nu gerekirse tutuklardık söyletmezdi. Önemlisi umarız bundan sonra Türkiye Hükümetimiz Türk düşmanı olan bu gibi karaktersiz ve nankörlere karşı nasıl bir politika izleyeceğinin farkına varmıştır ve Türkün Türk’ten başka dostu yoktur kavramının mahiyetini öğrenmiştir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!