Nagehan Alçı’dan iktidara zehir zemberek sözler

Nagehan Alçı'dan iktidara zehir zemberek sözler

Habertürk yazarı Nagehan Alçı iktidarın grip aşısı politikasına tepki gösteren bir yazı kaleme aldı.

Nagehan Alçı, sağlık çalışanları ve çocukların risk grubunda olup olmadığını sorarak iktidarın grip aşısı politikasına sert tepki gösterdi.

Türkiye’ye yurt dışından gelen 1 milyon 350 bin grip aşısının yetersiz olduğunu belirten Alçı, “Etrafımda bırakın 65’i, 75 yaş üstü ve birkaç kronik rahatsızlığı olduğu halde ismi listede çıkmayan insanlar var. Aşı almaya hak kazanmış kimseye henüz rastlamadım” ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı’nın Habertürk’te yer alan yazının ilgili bölümü şöyle:

Avrupa ülkelerinin birçoğunda bu yıl özellikle 6 ay-15 yaş arası çocukların aşılanması için kampanyalar düzenleniyor. Avusturya’da bu gruba ücretsiz grip aşısı yapıldığı vurgulanıyor. Okullar böylece çok daha güvenli bir şekilde eğitime devam edebilecekler.

Bizde henüz adım adım başlayan yüz yüze eğitim grip dalgası vurduğu takdirde yine sekteye uğrayabilir. Çocuklar üzerinden yayılacak bir grip dalgası zaten yükselen pandemi endişesini iyice yükseltebilir.

Bu riski de göz önünde bulundurarak çocukları aşıdan muaf tutmamak gerekir.

Aşı tartışmalarında en can alıcı nokta miktar. 1 milyon 350 bin aşı 80 milyonluk Türkiye için devede kulak. Sonra gelecek olan bile olsa toplam rakam 4 milyondan az.

Bu rakamın en az 6-7 katına çıkması gerekir.

Fakat rakamlara baktım. Almanya’da piyasaya sürülen aşı sayısı 26 milyon! Almanya’nın nüfusu Türkiye’ye yakın. 26 milyon nerede, bize gelecek rakam nerede?

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!