Mustafa Destici’nin Teklifi Ortalığı Karıştırdı

Mustafa Destici’nin Teklifi Ortalığı Karıştırdı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunlarına çözüm olsun diye kanun teklifi verdi ama bu teklif kadrolu öğretmenler tarafından büyük bir tepki ile karşılandı: “Asıl haksızlık bu teklif kabul edilirse olur!”

Kadrolu öğretmnelerin SGK primleri tam olarak yatırılırken ücretleri öğretmenlerin 16 gün üzerinden yatırılmasının doğru olmadığını savunan Destici, özel günlerde kadrolu öğretmenlerden ücret kesintisi yapılmazken ücretli öğretmenlerden yapıldığını da vurguladı.

Destici, “Milli Bayramlar ve hava şartlarından ötürü yapılan tatillerde kadrolu öğretmenlerin maaşlarında herhangi bir kesinti olmazken daha düşük ücret alan ücretli öğretmenlerimizin maaşında kesinti yapılmaktadır. Zaten yaz tatillerinde ve ara tatillerde maaş ödenmeyen, ek ders ücretine zam gelince maaşlarında cüzzi bir miktarda artış olan ücretli öğretmenlerimizle kadrolu öğretmenlerimiz arasındaki maaş farkı her yıl artmaktadır. Eğitim öğretim yılı başında kadrolu öğretmenlere ödenen kırtasiye giderleri ücreti, sosyal kulüp ödeneği, bankaların ödediği maaş promosyonu gibi haklardan faydalanamayan kutsal görev emektarı ücretli öğretmenlerimizin tazminat hakkı da olmayıp SGK primleri yanın yattığı için emekli maaşında da hak kaybı yaşamaktadır.” Dedi.

Bu sebeplerden dolayı, ücretli öğretmenlerin hayat şartlarının iyileştirilmesi için ücretlerinde artış sağlanması gerektiğini belirten Destici, TBMM’ye verdiği kanun teklifinde madde gerekçelerini şu şekilde sıraladı:

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Ücretli öğretmen pozisyonunda çalışmakta olan öğretmenlerin hayat şartlarının iyileştirilmesi için ücretlerinde artış sağlamak amaçlanmaktadır.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “140” ibaresi “280” ve “150” ibaresi “300” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kadrolu Öğretmenlerden Tepki Geldi

Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri haline gelen söz konusu yasa teklifi, kadrolu öğretmenlerce, “asıl haksızlık bu teklif kabul edilirse olur” diye yorumlanarak #DestciTeklifiniGeriÇek etiketi ile pek çok tweet atıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!