Mogan Gölü’ne 100 bin sazan bırakıldı

Mogan Gölü’ne 100 bin sazan bırakıldı

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘İ’ç Suları Balıklandırıyoruz’’ projesi ile ‘’Mogan Gölü Balıklandırma Programı’’ kapsamında göle 100 bin adet sazan balığı bırakıldı. 

Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda düzenlenen programa Ankara Valisi Vasip Şahin, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Mehmet Kürşat Koçak, Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ile vatandaşlar katıldı.

Vali Şahin, yaptığı konuşmada, il genelinde Hirfanlı Barajı avlak sahaları ile Sarıyar ve Koyunbaba Baraj Gölü “su ürünleri avcılık hakkı” için kiralandığını belirterek, şunları kaydetti:

”Toplam avlanabilir stok miktarı 2.235 ton/yıldır. İç sularımızda sazan balığı, gümüş balığı, gümüşi havuz balığı, kerevit, sudak, kadife, tatlısu kefali ve siraz balığı avlanmaktadır. Kiralanan alanlarda yıllık 3.500-4.000 ton/yıl arasında av potansiyeli bulunmaktadır. İlimizde halen geçerliliği olan amatör balıkçı belgesi sayısı 3 bin 280 adettir.”

Şahin, su ürünleri avlak alanlarında sıkı denetimler de yapıldığını, ayrıca su dibinde unutulmuş av araçlarının da temizlendiğini söyledi.

‘’İç suları balıklandırıyoruz’’’ projesi kapsamında 1 milyon 800 binden fazla pullu sazanın Ankara sınırlarındaki 72 su kaynağına bırakılmasının planlandığını anlatan Şahin, bunların ortalama iki yıl içinde avlanabilir boyuta ulaşacağını kaydetti.

Vali Şahin, balıkçılığını kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerinin de desteklendiğini ifade ederek, ”2020 yılında 194 adet balıkçı teknesi sahibine 194.500 TL destek verilmiştir. 2021 yılında ilimiz genelinde destekleme tebliği kapsamında 1 Eylül-1 Ekim 2021 tarihleri arasında başvurular alınmaktadır. Balıkçı gemisi sahiplerine gemi büyüklüğüne göre 1.000 TL – 1.450 TL arası destek verilecek” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Mehmet Kürşat Koçak da ‘’Mogan Gölü Çevresi Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi’’ hakkında bilgi verdi. Doğal güzellikler korunarak, yürüyüş, bisiklet ve koşu yolları ile iskeleler, oturma dinlenme birimleri, çocuk oyun alanları yapıldığını anlatan Koçak, Mogan Gölü’ndeki dip çamur temizliği çalışmalarına ilişkin süreci de anlattı.
Süfyan Kızılarslan / Ajans Bizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!