Moderna: Kovid-19 Aşımız Ergenlerde De Etkili ve Güvenli

Moderna: Kovid-19 Aşımız Ergenlerde De Etkili ve Güvenli

ABD’li ilaç şirketi Moderna yaptığı açıklamada, geliştirdikleri corona virüs aşısının 12-17 yaş arası ergenlerde yüzde 100 etkili olduğunu bildirdi.

Koronavirüse karşı acil kullanım yetkisi bulunan Moderna aşısının ergenlerde de etkili ve güvenli olduğuna dair açıklama yapıldı. Açıklama, BioNTech-Pfizer aşısının gençler ve ergenler üzerinde kullanılmasına onay verilmesi sonrası geldi. BioNTech-Pfizer ile Moderna aşıları, mRNA denilen yeni bir teknolojiye dayanmalarıyla diğer aşılardan ayrılıyor.

ABD’de 12-17 yaş arası 3732 çocukla Moderna aşısının Faz 2/3 klinik deneyleri yapıldı. Kan testlerine göre aşı daha önce yetişkinlerde görülen bağışıklık tepkisini ergenlerde de sağladı.

ABD’de gerçekleştirilen ve 3 bin 700 kişiyi içeren TeenCOVe adlı çalışmada Moderna, ortaya çıkan sonuçları Haziran ayının başında ilaç düzenleyicilerine sunacağını belirtti.

Moderna CEO’su Stéphane Bancel yaptığı açıklamada, “MRNA-1273’ün ergenlerde Covid-19’u önlemede oldukça etkili olduğunu gördük” derken “Bu sonuçları Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve dünyadaki ilaç düzenleyicilere Haziran ayı başlarında sunacağız ve yetki talep edeceğiz” şeklinde konuştu.

Stéphane Bancel, “Covid-19 salgınının sona ermesine yardımcı olmak için üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Moderna’nın TeenCOVE adını verdiği çalışmasında 12 ila 17 yaş arasındaki 3 bin 732 katılımcıya, 100 mikrogram corona virüs aşısı ve plasebo verildi.

Placebo ve iki doz aşı verilen katılımcılar arasında plasebo verilenlerde dört vaka görülürken aşı olanların hiçbirinde 14 günden sonra corona virüs vakası görülmediği bildirildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!