Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 9 milyon Suriyelinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 9 milyon Suriyelinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Akar, “Ülkemiz 9 milyon Suriyelinin insanı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu operasyonlar yapılmasaydı ülkemiz ve bölgemiz çok daha büyük tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalacaktı” dedi.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Erciyes Üniversitesinin yeni akademik yılı açılışı ile fahri doktora törenine katıldı.

Törende konuşan Akar, ekonomik olarak zor günlerden geçen Türk halkının parasıyla, 9 milyon Suriyeliye bakıldığını itiraf etti.

‘9 milyon Suriyelinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz’

Akar, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz yurt içinde ve Suriye’de yaklaşık olarak 9 milyon Suriyeli kardeşimizin insanı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Şayet bu operasyonlar yapılmasaydı ülkemiz ve bölgemiz çok büyük tehdit ve tehlikeyle karşı karşıya kalacaktı. Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hale getirinceye kadar artan bir şiddet ve tempoda komşularımızın egemenlik ve toprak bütünlüğüne sayılı olarak devam etmektedir ve edecektir. Burada bir hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Biz, sadece terör ve teröristle mücadele etmekteyiz. Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır.” sözlerini sarf etti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!