Milli Savunma Bakanı Akar: Son 24 Saat İçinde 22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanı Akar: Son 24 Saat İçinde 22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Van'ın Başkale ilçesindeki 6'ncı Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ile İran hududunda alınan önlemleri yerinde inceledi. Havadan ve karadan yaptığı incelemelerin ardından Akar ve Komutanlar, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve hudut birliklerinin komutanlarıyla 6. Hudut Tugay Komutanlığı’nda bir araya geldi. ( Arif Akdoğan - Anadolu Ajansı )

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 14, Hava Kuvvetlerimizin Gara’ya harekatında 6, Hakurk’ta 2 olmak üzere 24 saat içinde 22 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Akar, “(İran hududu) Her gün 150’den fazla bölgede pusu ve keşif faaliyeti gerçekleştiriliyor. Bin civarında keşif gözetleme vasıtamızla faaliyet gösteriyoruz. Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 14, Hava Kuvvetlerimizin Gara’ya harekatında 6, Hakurk’ta 2 olmak üzere 24 saat içinde 22 terörist etkisiz hale getirildi.” dedi ve şöyle devam etti:

“Sinop Türkeli’nde devam eden kurtarma çalışmalarına destek sağlamak, mahsur kalan vatandaşlarımızın ve araçlarının tahliyesi için görevlendirdiğimiz iki gemimiz yola çıktı.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!