Millet İttifakı’nda Liderler Kabinesi Üzerinde Çalışmalar Başlayacak: Hangi Lider Hangi Görevde Olacak?

Millet İttifakı'nda Liderler Kabinesi Üzerinde Çalışmalar Başlayacak: Hangi Lider Hangi Görevde Olacak?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı içerisinde yaşandığını ileri sürdüğü tartışmaları değerlendirdi. Selvi, “2022 yılından itibaren 2023 seçimlerinden önce açıklanacak deklarasyon ve liderler kabinesi üzerinde çalışmalar başlayacak” ifadelerini kullandı.

‘Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak’ sorusu tartışılmaya devam ederken, İYİ Parti’nin etkin isimlerinden Cihan Paçacı’nın “Kemal Bey, son dönemde sürekli tekil konuşuyor” açıklaması, “Millet İttifakı’nda çatlak mı var?” sorusunu da akıllara getirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 2023 seçimlerinde kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunun ‘Millet İttifakı’nı şimdiden sarstığını’ iddia etti.

Selvi, “Diyeceksiniz ki Millet İttifakı, parlamenter sisteme dönüşü hedefliyor. Sembolik cumhurbaşkanı olacak. Bütün yetkiler başbakanda toplanacak. İyi de bu vaadi gerçekleştirebilmek için anayasa değişikliği gerekiyor. En az 360 milletvekili ile referandum koşuluyla, referandumsuz 400 milletvekili çıkarmaları gerekiyor. Bu nokta çok ciddi ama nedense üzerinde durulmuyor. Belli ki Millet İttifakı’nın en büyük seçim vaadi parlamenter sisteme geçmek olacak” dedi.

“Peki eğer seçilmeyi başarırsa muhalefetin cumhurbaşkanı parlamenter sisteme dönecek mi? Yetkilerini devredecek mi?” diye soran Selvi, şöyle devam etti:

“Varsayalım Ekrem İmamoğlu seçildi. Bu millet beni güçlü cumhurbaşkanı olarak seçti, yetkimi son güne kadar kullanacağım derse ne yapacaksınız? Bir de Atatürk, Cumhuriyet’i kurarken yetkilerini devretmedi tam aksine Başkomutanlık ve Cumhurbaşkanlığı yetkilerini elinde tuttuğu için Cumhuriyet’i kurma, devrimleri gerçekleştirme şansını buldu. Atatürk Cumhuriyet’i yetkilerini devrederek değil, gücü elinde toplayarak kurdu derse ne yanıt vereceksiniz?”

LİDERLER KABİNESİ: KİMLER YER ALACAK?

“2022 yılından itibaren 2023 seçimlerinden önce açıklanacak deklarasyon ve liderler kabinesi üzerinde çalışmalar başlayacak.” diyen Selvi, şöyle devam etti:

“Liderler kabinesine gelince, Millet İttifakı’nın tabanını genişletmek ve muhalif seçmeni sandığa taşıyabilmek için geliştirilmiş bir model.

CHP cephesinde cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu düşünülüyor. Cumhurbaşkanı yardımcılıkları için Millet İttifakı liderleri önerilecek.

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve eğer ittifakta yer alırsa Ali Babacan cumhurbaşkanı yardımcısı olarak planlanıyor.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI, AKŞENER BAŞBAKAN

Eğer cumhurbaşkanlığı seçimleri kazanılıp parlamenter sisteme geçiş sağlanırsa Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı, Akşener başbakan modeli üzerinde duruluyor.

Temel Karamollaoğlu’nun varlığı başörtüsü nedeniyle kaygı duyan seçmene güvence olarak görülüyor. Ali Babacan ise ekonomi yönetimi için düşünülüyor.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!