Miçotakis’e Karşı Cengaver, 19 Türk Adası’na Darbede Geçici Kör

Miçotakis'e Karşı Cengaver, 19 Türk Adası'na Darbede Geçici Kör

İYİ Parti Lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında kürsüden, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ziyarette bulunduğu sırada stratejik dış politika hedeflerinin adadaki sözde ‘Türk işgalini’ sona erdirmek olduğunu söyleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e tepki gösterdi.

Akşener, Miçotakis’e ithafen, “Biz sizin Enosis, Megali İdea hayallerinizi çok gördük; sonuç 1974’te Ayşe tatile çıkmış ve adada bayrak göndere çekilmişti.” dedi; Yunan Başbakan’a haddini bildirdi!

Meral Akşener’in Miçotakis’e göstermiş olduğu milli menfaatlerimizi savunan haklı tepkisini Ege’de 19 adamızın işgaline göz yuman AKP iktidarına da gösterememesi ise düşündürücü.

Milli Savunma Bakanlığı eski genel sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım, Ege Denizi’nde işgal edilen Türk ada ve kayalıkları ile ilgili her gelişmeyi parti gözetmeksizin bildirip haber vermektedir. Ancak son dönemde muhalefet dahi bu konuda bir ölüm sessizliğine gömülmüştür.

Haberiniz.com.tr olarak emekli kurmay Albay Ümit Yalım ile “ AKP iktidarı Ege’deki Türk Adaları’nda darbe suçu işliyor” başlığı ile özel bir röportaj yapmış ve yayınlamıştık.

Sayın Meral Akşener, Ege Denizi’nde AKP iktidarında 19 Türk adası ve 2 Türk kayalığı Yunanistan tarafından işgal edilirken son 2 yıldır neden sustunuz? 2018 yılında verdiğiniz ufak bir tepki ardından bu milli meselede neden hiç konuşmadınız?

Sayın Akşener, kürsüden Yunanistan Başbakanı’na tepki vermek kolay. Yoksa bu sessizlik de terk ettiğiniz Türk milliyetçiliği çizgisinin bir dışa vurumu mu ?

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!