MHP’ye Uygulanacak Psikolojik Harekat

Milliyetçi hareket partisi beklide 41 yıldır uğramadığı kadar yoğun bir psikolojik harekâtın kıskacında. Ortada büyük bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon oluşmuş; meşhur halk deyimi ile ‘’at izi it izine karışmış’’ ya da gelin bunu biraz ülkücüleştirelim çakal izi ile kurt izi birbirine karışmış. Eski, yeni; MHP içerisinde kendisine yer tutmuş bazı zaafları aşikâr olan insanlar kullanılarak parti yıpratılmaya çalışılmaktadır.
Birileri bir taraftan çıkıp yıllardır içinde olduğu MYK’sinde bulunduğu politikalarına yön verdiği partinin yanlış yolda olduğunu söylüyor. Bir diğeri ”bir oy daha fazla almak için ‘’ kisvesi altında çoktan açıklaması yapılmış adayları eleştiriyor. Bir başkası parti CHP’lileşti diyor ama hepsi farkında olarak ya da olmayarak AKP’nin Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde uyguladığı vatandaşa dayatmak istediği CHP ekseninde parti imajının hizmetkârı oluyorlar.
Peki ne yapılmaya çalışılıyor. Bu operasyonların perde arkasında geniş olarak incelendiğinde ne gibi sebepler yatıyor AKP bu operasyonlarla neyi hedefliyor bir pr(halkla ilişkiler) uzmanı ve amatör bir siyasetçi olarak değerlendirme yapacağım. Hata yaparsak affola….

YAKIN HEDEFLER

  • Oy oranı yüzde onluk barajın altına düşmeyeceği kesin olan MHP’yi kendi içinde bir barajı aşamama psikolojisi ile uğraştırmak.
  • Olası bir başarısızlık durumunda MHP içerisine operasyon yapabilecek zemin hazırlamak
  • MHP tabanının kaleleri olan, milliyetçi muhafazakâr seçmenin yoğun olarak yaşadığı iç ve orta Anadolu’daki solla hiç bağı olmayan seçmeni CHP’leşen MHP söylemi ile milliyetçi hareket partisinden tamamen koparmak.
  • MHP içerisindeki uzun süredir muhalif olan bazı isimleri kullanarak parti içerisinde sayıları milyonlarla ifade edilen muhaliflere şirin gözükmeye çalışmak. Olası oy kapma çalışması yapmak.
  • Kürt açılımı denen safsatanın toplum vicdanında açtığı derin yaralar sebebi ile kendisinden MHP ‘ye geçebilecek olan muhafazakâr oyları dinden uzaklaşan MHP söylemi ile kendinde tutmak.

Bu hedeflere ulaşmak için önümüzdeki iki aylık süreçte nelere maruz kalabiliriz onları da şöyle sıralayabiliriz

  • Parti içi istifalar
  • Tabanın yoğun olarak tanıdığı ülkücü kisvesi altındaki AKP adayları(Ramiz ongun gibi)
  • Adaylıklar neticesinde her partide oluşabilecek kırgınlıkların kaşınması
  • Çeşitli ses bantları ile asılsız iftiralar

UZAK HEDEFLER

  • Milliyetçilik kavramının içini boşaltarak kendisini milliyetçi parti olarak konumlandırmak
  • Yeni Türkiye söylemine muhalefet edecek Türk milliyetçisi etkin bir grup kalmamasını sağlamak
  • Kürt açılımının federatif yapının önündeki muhalefet engelini kaldırmak.
  • Yeni anayasa çalışmalarında CHP-AKP ortaklığına güçlü bir şekilde muhalefet edebilecek bir gücün olmasını engellemek.

Yapabileceğimiz en mantıklı şey ise birbirimize şu zor dönemde iyice kenetlenmek fitne ve fesatın teşkilatlarımız içerisine girmesine engel olmaktır. Hani cami cemaatlerinde imam söyler, cemaat safları sık tutalım aramızda şeytan dolaşmasın, durumumuz aynen odur. İstiklal marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy ne diyor Çanakkale şiirinde
Değil mi cephemizin sînesinde iman bir;
Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir;
Değil mi ortada bir sîne çarpıyor, yılmaz ,
Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!
Yine aynı şair durumu özetliyor artık bana üstüne söz söylememek düşüyor.
 
Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!