MHP’de Pehlivanoğlu Rüzgarı

MHP’nin Rumeli’li Milletvekili Adayı

Özcan Pehlivanoğlu…

Milliyetçiliği ve Atatürkçü duruşu ile Rumeli ve Balkan Türklerinin sesine ses katacak bir isim olan Pehlivanoğlu, resmi olamamakla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı.

Hal-i hazırda MHP MYK üyesi olan Pehlivanoğlu 2009 yerel seçimlerde yine MHP’den Eyüp Belediyesi Başkanı adayıydı, bu maratonu %15 oy alarak tamamlayan Pehlivanoğlu’nun Milletvekili adaylığı Rumelili MHP tabanında, şahsi gözlemlerim neticesinde güzel bir gelişme olarak algılanıyor. Oluşan bu algının MHP yönetimi tarafından görmezden gelinemeyeceğini düşünüyorum.

Gündeme ilişkin çarpıcı yorumları ve analizleri ile bir çoğunuz kendisini, Bengü Türk ve Tek Rumeli TV’den hatırlayacaksınız. Gerçi camianın içinden olup da kendisini tanımamak mümkün değildir. MHP adına faydalı işler yaptığını düşündüğüm Pehlivanoğlu’nun seçimden zaferle çıktığında aynı heves ve başarılı çalışmalarını bu kez meclis çatısı altında gerçekleştireceğini düşünüyorum.

İktidar olmayan partilerin seçim çalışmaları iktidar partilerine göre her zaman daha zordur, ve dünyanın her yerinde bu böyledir. Mevcut hükümetler, medyanın ve bir takım araştırma şirketlerinin balon anketlerinin gücü ile bu yarışa her zaman 1-0 önde başlarlar. Önümüzdeki seçim süreci de bu bahsettiğim kaçınılmaz tablo ile başlayacak. Bu açıdan bakıldığında MHP’nin ve diğer partilerin önümüzdeki genel seçim için daha fazla emek ve çaba sarf etmeleri gerekiyor. En büyük yükün sahibi partilerin tabanı olan ilçe teşkilatları, gençlik ve kadın kollarıdır. Önümüzdeki genel seçimler milletin var olma ya da olmama çizgisinde geçeceğinden her zamankinden daha fazla, yılmadan yorulmadan ve usanmadan çalışma gerektiriyor.

Şimdi gelin, kendisini daha fazla tanımak isteyenler için Pehlivanoğlu’ndan bahsedelim:

Ailesi Rumeli’den İstanbul’a göç eden Özcan Pehlivanoğlu 1963 yılında İstanbul Eyüp’te doğdu. Öğrenimimi Ebussuud Ortaokulu ve Eyüp Lisesinde tamamladıktan sonra Hukuk Fakültesini bitirdi ve Avukat olarak çalışma hayatına başladı. Uzun bir süre Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Başkanlığı’da yapan Pehlivanoğlu ayrıca "Merhaba Rumeli" adlı bir de kitap yazmıştır.

Kendisine bu zorlu maratonda başarılar diler ve Türk Milletine hizmetlerinin devamını meclis çatısı altında da görmek istediğimizi bildiririm.

Aydınlık mutlu yarınlar için bir an bile olsa ümidinizi kaybetmeyin. Kalın sağlıcakla.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!