MHP Kongreleri Başlarken

Milliyetçi Hareket Partisinde Kongre süreci başladı. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında İlçe Kongreleri tamamlanacak. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise İl Kongreleri yapılacaktır.

Bu kongreler sonucunda oluşacak İl ve İlçe yönetimlerini son derece zorlu bir süreç beklemektedir.

2012 veya 2014 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine,

2014 yılında yapılacak olan Yerel Yönetimler seçimlerine,

2015 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimlerine partimizi bu yönetimler hazırlayacaktır.

Bir Parti yönetimi için bunlardan daha önemli bir sınav olabilir mi?

İl, İlçe başkanlıklarına aday olacak arkadaşlarımıza acizene bazı tavsiyelerim olacaktır.

Başkan seçilmekle her şey bitmiyor. Unutulmamalı ki, bir başkan ancak kadrosu kadar güçlüdür.

İçinde yaşadığımız çağ; birlikte çalışma ruhunu yakalamış yönetimlerin ayakta kaldığı, bunu başaramayanların ise silinip gittiği çağdır.

Bir kamu kurumu, bir şirket için başarı nasıl ki; orada bulunan herkesin işini en verimli şekilde yapmasına bağlıysa, siyasi partiler için de aynıdır. Teşkilatın varlık sebebi de budur. Aksi takdirde bir başkan görevlendirirsiniz olur biter.

MHP’de İl veya İlçe başkanlığına aday olacak arkadaşlarımız, yönetim kurulu listesinin nitelikli olmasına çok dikkat etmeleri gerekir. Kanaatimce en büyük eksikliğimiz buradadır.

Yönetimde, bir statü kazanmak amacıyla veya sadece hevesli olduğu için yer almak isteyenler çok olur. Bunların şahsi beklentisine araç olmak partiye yapılacak en büyük kötülüktür.

Yönetim kurulunu, bilgi birikimiyle, itibarıyla, şahsiyetiyle partimize katkı sağlayacak insanlardan oluşturmaya azami gayret göstermek gerekir.

 25-30 kişiden oluşan yönetim kurulunun tamamı son derece seviyeli insanlardan oluşsa da, birlikte çalışma kültürüne sahip olmayan, ülkücü ahlaktan yoksun bir tek kişi bile ahengi bozabiliyor. Bu nedenle isimler üzerinde çok kapsamlı değerlendirmeler yapılmalıdır.

Her meslek gurubundan insanın yönetimde bulunması önemlidir. İş dünyasını bilenler, bürokrasiden gelenler, kentin, esnafın, işçinin, köylünün sorunlarına vakıf arkadaşlara öncelik verilmelidir.

Yönetimde kadınlar yoksa toplumun yüzde 50’sinden umudun yok demektir.5 milyon engelli seçmeni olan bir ülkede engellilerin temsilcilerine yönetimde yer veren bir başkan adayı, işini ciddiye alıyor sayılır.

Parti üye ve delegeleri de, bulundukları il veya ilçede hangi listenin partimizi daha iyi temsil edeceğini, sorumluluk bilinciyle ve vicdanlarıyla değerlendirerek oy vermelidirler.

Bizim adamımız” yaklaşımıyla liste belirlemenin, hiç kimseye faydası olmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi üç dönemdir iktidarda bulunan AKP’yi demokratik yollarla iktidardan uzaklaştırmaya kararlıdır. Demokrasilerde iktidarın yolu seçimlerden, seçimlerde başarılı olmanın yolu da halkla bütünleşmekten geçer.

Hamasi nutuk ve sloganlara artık kimse itibar etmiyor. Milletimizin çözüm bekleyen büyük sorunları var. Vatandaş önce vitrine bakar.”Bu kadro sorunlarımı çözebilir mi, bunlara derdimi anlatabilir miyim?”sorusuna cevap arar. O sorunun cevabını da kongrelerde aday olacak İl ve İlçe başkanlarımız verecektir.

Sadece Son bir aylık gelişmelere baktığımızda bile, yakın dönemde ülkemizde, Milliyetçi Hareket Partisine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olacağı açıktır.

ALLAH halis niyetle hizmete talip olanların yardımcısı olsun.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!