Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlık Müftüleriyle Görüştü

Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya'daki Müslüman Türk Azınlık Müftüleriyle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlık müftüleriyle görüştü. Çavuşoğlu, müftülerle yaptığı görüşmenin ardından Twitter hesabıdan yaptığı paylaşımda, “Müftülerimizin çalışmaları, Türk Azınlığın birlik ve beraberliğinin korunması ve güçlendirilmesine büyük katkı sağlıyor” açıklaması yaptı.

Batı Trakya ve başkent Atina’yı kapsayan iki günlük ziyaret kapsamında özel uçakla Dedeağaç Dimokritos Havalimanı’na gelen Çavuşoğlu’nu, burada Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu tarafından karşılandı.

Çavuşoğlu beraberindeki heyetle Gümülcine’ye geçerek, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’yle görüşerek, azınlığın durumu hakkında bilgi aldı.

Çavuşoğlu, müftülerle yaptığı görüşmenin ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Müftülerimizin çalışmaları, Türk Azınlığın birlik ve beraberliğinin korunması ve güçlendirilmesine büyük katkı sağlıyor.” dedi.

Çavuşoğlu, Başkonsolosluktaki temaslarının ardından Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesine gitti. Liseye gelişinde okulun Türk öğretmenleri ve öğrencileri tarafından karşılanan Çavuşoğlu, okul binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Çavuşoğlu, buraya gelişinde evlerinin önünde kendisini bekleyen soydaşlarla selamlaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra, Gümülcine’ye bağlı Türk köyü Çepelli’de BTTADK’nin verdiği yemeğe katıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!