Meral Akşener’den gözaltılarla ilgili flaş açıklama

Meral Akşener'den gözaltılarla ilgili flaş açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin Montrö bildirisi üzerine yeni bir açıklamada bulundu.

Dün yaptığı açıklamada bildiri için “Zevzeklik” diyen Akşener, amirallerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Akşener: “Bir kısmı Saray’da yaşayan birçok ‘Zevzeklik’ yapan var. Ana muhalefet partisinin ve İYİ Parti’nin genel başkanına hakaret eden atanmışların zevzekliklerini de soruşturun bakalım” dedi.

Akşener’in açıklaması şu şekilde;

“Kutuplaştırma siyasetine katkı yapacağını gördük. Demokrasi üzerinden tartışma açılacağını bildik ve öncelikle dün, demokrasinin yanındayız, gece yarısı bildirisinin doğru olmadığını ve bunun da zevzeklik olduğunu, boş konuşma olduğunu söyledik.

Şimdi bu insanları gözaltına alma yoluna giderseniz, şimdi bu zevzekliklerin yapıldığı birçok iktidar partisi bürokratları var. İktidar partisini öveceğim derken, pek çok zevzeklik yapan bürokrat var. Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, gözaltı süreci başlattınız.

Şimdi muhalefet partilerine, ana muhalefet partilerine hakaret eden, genel başkanlara hakaret eden yargıçlardan tutun, Saray şürekâsına kadar atanmışları da gözaltına alın diyoruz.”

Akşener’in açıklamasında, amirallere “zevzek” ithamından geri adım atmadığı dikkatlerden kaçmadı.

NE OLMUŞTU?

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili ortak açıklama yapan emekli amiraller, bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek’in de aralarında olduğu 10 emekli amiralin daha sonra Ankara’da sorgusu başlamıştı. Emekli amiraller ‘cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak’la suçlanmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!