Meral Akşener: 30 Ağustos Törenlerinin Yasaklanmasını Doğru Bulmuyorum

Meral Akşener: 30 Ağustos Törenlerinin Yasaklanmasını Doğru Bulmuyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İl İl – İlçe İlçe esnaf ziyaretlerine İstanbul’da devam ediyor. Akşener, Üsküdar İlçesinde esnafı ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.

Ziyaretleri sırasında gazetecilerin, 30 Ağustos törenlerinin kısıtlanmasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine Akşener, şu yanıt verdi:

Cumhurbaşkanlığından Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere davetiye geldi, 10.45’te Anıtkabir’de bir 30 Ağustos anma ve kutlama olacak. Topluluk açısından yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Çünkü, dini bayramlar, milli bayramlar birbirinden ayrılamaz, birbirinden ayırmaya kalktığınız zaman bu esnafı duymazsınız. Değerler üzerinden bir kavga, herkes çok rahat ediyor ama dert sahiplerinin derdini kimse duymuyor. Ayasofya üzerinden kavga çıkarılmaya çalışıldı, Ayasofya’nın ibadete açılmasının kimseyi rahatsız etmediğini herkes anladı, doğru mu? Kimseyi rahatsız etmedi. Şimdi Ayasofya meselesinin bir kutuplaştırma aracı olmadığı anlaşıldı.

VALİLERİN BAŞKANLIĞINDAKİ RESMİ KUTLAMALAR MUTLAKA OLMAK ZORUNDADIR

30 Ağustos da bir kutuplaştırma aracı olmamalı. İsteyen gitsin kutlasın, şehirlerde organize olsunlar, Valilikler organize etsin canı istemeyen de katılmayabilir ona bir şey diyemeyiz. Ama iş yasak boyutuna gittiği zaman, o insanları birbirinin karşısına dikiyorsunuz, o doğru bir şey değil. Salgının gerekçe gösterilmediği birçok toplantı oldu. Oralarda salgın geçerli değil, 30 Ağustos için salgın geçerli. Ben bugün maskemi çıkarmadım, siz de çıkarmadınız geziyoruz. Bunlara dikkat edilsin. Valilerin başkanlığındaki resmi kutlamalar mutlaka olmak zorundadır. Kalabalık yapmadan, yapın. O İlin Siyasi Partiler ayırt etmeden Milletvekilleri gelir, İl Başkanları gelir bir kutlama yapılır, bunun yapılması lazım. İlle de değerler üzerinden bir kutuplaştırma anlaşılmalıdır ki, artık kimsenin işine yaramıyor, yaramaz. Gençlerin derdi işsizlik, tepedeki muhteremlerin derdi acaba bunları karşı karşıya getirebilir miyiz olunca, vatandaş artık yemiyor, izliyor sadece. Bunlara gerek yok.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!