Merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek! İşte ele alınacak konular

Merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek! İşte ele alınacak konular

Kafe ve restoranların açılıp yüz yüze eğitimin başlayacağı 1 Mart’taki kademeli normalleşme adımları öncesi Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17.00’de toplanacak. Bakan Koca’nın kritik toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor.

Mart ayında atılacak normalleşme adımları öncesinde Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde basın açıklaması yapacak.

Koronavirüsle mücadelede yeni bir evreye geçiliyor. ‘Yerinde karar’ dönemi başlıyor. Bu dönemde her ildeki vaka sayısı, aşılama oranı gibi veriler normalleşme adımlarının atılmasında belirleyici rol oynayacak.

Riskin azaldığı illerde kademeli olarak normalleşme süreci başlayacak. Bu iller takip edilerek vaka sayılarının artması durumunda kısıtlamalar yeniden söz konusu olacak.

İllere göre 4 risk grubu

Ülke genelindeki her il, Sağlık Bakanlığının belirlediği vaka, aşılama oranı gibi ölçütler çerçevesinde “düşük”, “orta”, “yüksek” ve “çok yüksek” olmak üzere 4 risk grubunda sınıflandırılacak. Bu risk grupları göz önünde bulundurularak mart itibarıyla kademeli normalleşme süreci başlatılacak.

Normalleşme takvimi, risk gruplarına göre her il için ayrı ayrı hayata geçirilecek.

Kısıtlamalar aşamalı olarak kalkıyor
Sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu uygulamasından başlanarak illerin durumuna göre aşamalı şekilde kaldırılacak

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!