Menemen sonucu Erdoğan’ı bile şaşırttı

Kura ile seçilen AKP'li başkan 680 işçiyi işten çıkardı, işçiler isyan etti!

Menemen Belediyesi’nin CHP’den AKP’ye geçmesinin ardından AKP’li Hamza Dağ kutlama için ilçeye gitti. Dağ, Menemen İlçe Başkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Mecliste Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’na göre çoğunluğu oluşturmasına rağmen oylamada nasıl beraberlik oluştuğuna şaşıran Erdoğan’ı, Dağ, “CHP içinden üç meclis üyesi bize oy verdi” diye yanıtladı. Bu arada Cumhur İttifakı’nın tekbir sesleriyle yaptığı kutlama toplumda yankı uyandırdı.
İzmir Menemen Belediyesi önceki gün tekrarlanan kura çekimiyle AKP’ye geçmişti. Başkan Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yapılan seçim beraberlikle sonuçlanınca, önceki gün tekrarlanan kura çekimi sonucu AKP’li Aydın Pehlivan Menemen Belediyesi Başkan Vekili olmuştu. Pehlivan dün göreve başlarken, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ tebrik ziyareti için Menemen’e gitti.

“CHP İÇİNDEN ÜÇ ÜYE BİZE OY VERDİ”

Dağ, AKP Menemen İlçe Başkanlığı’nda cep telefonuyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Dağ, meclisteki üye dağılımını soran Erdoğan’a “12 meclis üyesi bizde. 19 meclis üyesi karşı taraftaydı. Oylama 15-15 bitmişti. En son kuraya kalmıştı. Bizim AK Parti 10, MHP 2 efendim” sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan’ın, “12 mi ? Peki o zaman nasıl 15-15 oluyor” sorusunu Hamza Dağ, “CHP içinden üç meclis üyesi de bize oy verdi” diyerek yanıtladı. Erdoğan sözlerini; “Genç bir arkadaşımız. Bundan sonraki süreçte Menemen’de Aydın Bey’e başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun” ifadesiyle tamamladı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!