Mehmetçik’ten Afrin’de ‘Hilal Harekâtı’

Mehmetçik'ten Afrin'de 'Hilal Harekâtı'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'ye yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 13'ncü gününde Afrin'in kuzeyinden hareket eden birlikler, İsimsiz Tepe'yi aldıktan sonra etrafındaki köy ve mezralara d aoperasyon düzenledi.

PYD GÜÇLÜ BİR DİRENÇ GÖSTEMRİYOR, PEKİ NEDEN?

Milliyet'ten Bünyamin Aygün'e konuşan askeri yetkili PYD/PKK'lıların güçlü direnç gösterememesinin birden çok nedeni olduğunu söylüyor. Bu neden savaşı şehir içerisine çekmeye çalışmaları.

hilal-harekati-ile-kusatma-10738361

İşte yetkilinin ifadeleri:

“TSK'nın yüksek konsantrasyon ve motivasyonu, hem anlık ve hem genel anlamda istihbarat kanallarının kusursuz çalışması, terörist faaliyetlere karşı ani refleks gösterilmesi, yerel halkla sıkı işbirliği, muhalif grupların koordinasyonu ve doğru yönlendirilmesi ile komuta kademesinin sevk ve idareyi hızlı bir şekilde yerine getirmesi, karşı tarafın direncini en baştan kırdı."

fft16_mf10738360

ŞEHİR İÇERİSİNDE JÖH ve PÖH ÇATIŞACAK

Öte yandan yetkili şu ifadeleri kullandı:

“Teröristlerin yerleşim yerlerinde çok sayıda hendek kazdığını, mayın ve EYP döşediğini biliyoruz. Sur ve Cizre'de olduğu gibi şehir merkezinde çatışmalara karşı, TSK hazırlığını çoktan yaptı. Kara operasyonlarında başarı kazanan TSK'nın meskûn mahal operasyonlarında da Jandarma Özel harekâtı (JÖH) ve Polis Özel harekâtı (PÖH), TSK'nın özel kuvvetleriyle birlikte görev alacak.”

fft16_mf10738359

HİLAL HAREKÂTI

Bu harekata ikinci bir isim verilmesi gerekirse, “Hilal Harekatı” denmesinin doğru olacağını ifade eden yetkili “Şu ana kadar kusursuz devam eden operasyonda en büyük pay kuşkusuz harekatın iyi planlanmış olmasında yatıyor. Bir ucu Cinderes'te başlayan ve Afrin'i merkeze alacak şekilde Basraya bölgesine kadar uzanan hatta baktığımızda hilal şeklinde olduğunu görüyoruz. TSK unsurları, bu hilali her geçen gün daraltarak yazın kavurucu sıcaklarına kalmadan tamamlayacak" dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!