Mehmet Şimşek, Asgari Ücret ve Emekli Zammı Kararını Açıkladı

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılan iki görüşmenin ardından ekonomideki kötü gidişatın iyiye döndürülmesi adına CHP’nin ekonomi yönetimi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görüşme yapmasına karar verilmişti.

Ekonomi programında değişiklikler içeren bir taslak ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmeye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, görüşmenin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli, artan enflasyon nedeniyle kaybettikleri alım gücünü telafi edecek seyyanen zam taleplerinde bulunurken, Bakan Şimşek’in bu konudaki görüşünü Karatepe açıkladı.

“EMEKLİYE DÜŞÜK ZAM, ASGARİ ÜCRETTE DEĞİŞİKLİK YOK”

Emekli ve asgari ücretin de bulunduğu 4 ana başlık ile Bakan Şimşek’le görüşmeye gittiğini belirten Karatepe, görüşmenin ardından basın açıklamasında bulundu. “Bakan Şimşek’e, asgari ücrete ve emekliye zam talebimizi ilettik ama görüşme sonunda bir değişim iradesi göremedik. Faturayı vatandaşa çıkarmakta ısrarlılar” ifadelerini kullanan CHP’li isim, asgari ücrette yaz aylarında bir değişiklik yapılmayacağını belirtirken, emekli zammının ise sınırlı tutulacağının sinyallerini verdi.

Karatepe’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“ASGARİ ÜCRETE ZAM ZORUNLU”

“Enflasyonun bu kadar yüksek seyrettiği bir yerde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını reddettik. Dolayısıyla asgari ücrete bir artışın yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik. Benzer şekilde emekli aylıklarında artış yapılmasının zorunlu olduğunu ilettik.

Görüşmeye gitmeden önce hesaplamasını yaptık. 89,6 milyar dolarlık desteğin çiftçilerimize sağlanmadığını görüyoruz 2006’dan bu yana. Desteklerin verilmediği dönemde Türkiye’nin tarımsal ithalata harcadığı paraların verilerini sayın Bakan’ın dikkatine sunduk.

VERGİDE ADALET

Vergide adaletin sağlanması, insanların ekonomik güçleriyle orantılı olarak vergi ödemesini de paylaştık. Bugün Türkiye’de vergide adaletin olmadığını ifade ettik. Sayın Bakan’a düzenleme yapılması konusunda bazı önerilerde bulunduk.

TÜİK VERİLERİ

TÜİK verilerine yönelik şüphelerin ortadan kalkmasını istiyorsanız bağımsız bir ‘danışma kurulu’ ya da ‘hakem kurulu’ gibi akademisyenlerden, konunun uzmanlarından bir heyet oluşturup bunlar TÜİK verilerini şeffaf bir şekilde incelesinler ve tereddütlerin ortadan kalkması için yardımcı olsunlar.

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI

Yurt dışı harcının alınmaması gerektiğini söyledik ama somut bir yanıt alamadık. Tasarıyla ilgili çalışmayı henüz tamamlamadıklarını sanıyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!