Mehmet Alagöz, “Hayat pahalılığı daha net bir şekilde hissedecek”

featured

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, döviz kurundaki son durumu Haberiniz’e değerlendirdi. Önümüzdeki günlerde faizin artacağını belirten Alagöz, buna rağmen dövizdeki artışın devam edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Alagöz’ün Haberiniz’e yaptığı açıklama:

AKP’nin hatalı politikaları

Prof. Dr. Mehmet Alagöz, para piyasalarının AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucunda bu hale geldiğini söyledi:

“AKP hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana uyguladığı hatalı yapısal ekonomik politikalar ve serbest piyasa mekanizmasını terk edici, piyasayı sınırlandırıcı stratejileri ve Merkez Bankası bünyesinde oluşturduğu arka kapı politikaları para piyasalarındaki bugünkü gelinen son durumu açıkça ortaya koymaktadır.”

“Faiz neden enflasyon sonuç” stratejisi çürüyecek

Erdoğan’ın uyguladığı “faiz neden enflasyon sonuç” stratejisinin çökeceğini net bir şekilde belirten Prof. Dr. Mehmet Alagöz şunları söyledi:

“Uzun süredir döviz piyasasına yapılan baskılar döviz kurunun yükselmesinin en temel sebeplerinden bir tanesidir. Önümüzdeki dönemde de döviz kurları yükselmeye devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun süredir kullanmış olduğu “faiz neden enflasyon sonuç” stratejisi çürüyecek, ortadan kalkacak gibi duruyor.”

Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltecek ama yükseliş devam edecek

Prof. Dr. Mehmet Alagöz, faiz oranlarının yükseleceğini söyleyerek döviz kurundaki yükselişin de devam edeceğini, hayat pahalılığının daha net bir şekilde hissedileceğini belirtti:

“Önümüzdeki dönemde hem Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltecek hem de döviz kurundaki yükseliş devam edecek. Buna bağlı olarak da hayat pahalılığı, Türk çiftçisi, esnafı, işçi, memur ve emeklinin üzerinde daha net bir şekilde hissedecek.”

 

Mehmet Harun Yüksel / Ankara

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!