Mehmet Alagöz, Ali Babacan’ın bakanlık yaptığı dönemde “ekonominin şaha kalktığı” algısını çürüttü

featured

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Alagöz, sosyal medya platformu YouTube üzerinden yayın yapan Ambargo TV’ye konuk oldu. Cevriye Yavuz’un sunduğu programda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın AKP’li olduğu zamanlar bakanlık yaptığı dönemde “ekonominin şaha kalktığı” algısını çürüttü.

Mehmet Alagöz, Babacan’ın ekonomi bakanlığı yaptığı dönemde ekonominin düzelmediğini ve cumhuriyet değerlerinin büyük çoğunluğunun satıldığını söyledi.

Mehmet Alagöz:

Ali Babacan döneminde çok enteresandır;

  1. Özelleştirme yapılarak kamu kurumlarını sattılar,
  2. Arazileri sattılar,
  3. Borç para buldular,
  4. Paradan sıfır attılar.

“Zannediyorlar ki paradan altı sıfır atınca ekonomi düzeliyor. Paradan altı sıfır atılmasının tek düzelttiği şey insanların üzerinde yarattığı baskı, psikolojik etkiydi. Eğer ki paradan sıfır atarak ekonomi düzeltilmiş olsaydı dünyadaki pek çok ülke parasından sıfır atar ekonomisini düzeltirdi.”

“AKP’nin iktidar olduğu 2002 Kasım ayından bu yana uyguladığı politikaların geneline bakacak olursak; şaha kalkmış bir Türkiye ekonomisi yok. 2002 Kasım’ından bu yana AKP uyguladığı tek politika var; Türkiye’de beton ekonomisine dayanan AVM, ekonomisine dayanan, tüketim ekonomisine dayanan bir strateji. Bu stratejileri uygulayan hiçbir ülke yok.”

“Ali Babacan’ın ekonomi bakanlığı yaptığı döneme bakacak olursak; cumhuriyet tarihinin elde edilmiş bütün kamu kurum kuruluşları özelleştirildi. Cumhuriyet tarihinin devlet ve özel sektör en üst düzey borçlanması yapıldı. Cumhuriyet tarihinin yabancılara en yüksek gayrimenkul satışları yapıldı. Ali Babacan ekonomi bakanlığı döneminde Türkiye’yi tamamen batı sermayesine bağımlı, Arap sermayesine bağımlı bir ülke haline getirdi.”

Programın tamamı:

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!