Mehmet Alagöz, açıklanan enflasyon verilerini değerlendirdi

mehmet alagöz
mehmet alagöz

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Alagöz, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerini Haberiniz‘e değerlendirdi. Üretim maliyetlerini azaltmadan enflasyonun düşürülemeyeceğini söyleyen Mehmet Alagöz, “Bugün iktidar bir taraftan üretim maliyetinin en temel unsuru olan taleplere her gün zam yapmaya devam ederken tüketicinin satın aldığı malların fiyatlarında bir gerileme olduğu konusundaki rakamları hiç kimseye kabul ettiremez” dedi.

Mehmet Alagöz:

“Enflasyonla mücadele rakamları aşağıya çekerek gerçekleşmez. Eğer bir ülkede enflasyonla mücadele etmek istiyorsanız enflasyona neden olan temel etkenleri doğru tespit etmek zorundasınız. Türkiye’deki enflasyonun yüksek olmasının en temel sebebi; maliyetlerdeki artıştır. Bugün yine TÜİK rakamlarına baktığımızda maliyetlerdeki artışın hala devam ettiğini görüyoruz.”

“Üretim maliyetlerinin ortalama yüzde 136 arttığı bir ülkede ve artmaya devam ettiği bir ekonomide siz tüketicilerin daha az fiyat artışı ile muhatap kaldığını kimseye inandıramazsınız. Hükümet açıklanan rakamların halk nezdinde kabul edilmesini bekliyorsa o zaman maliyetleri azaltmak zorundalar.”

“Maliyetleri azaltmadan, üretim maliyetlerini azaltmadan tüketicinin satın aldığı mal ve hizmetlerin fiyatlarını düşürmeniz mümkün değil.”

“Bugün iktidar bir taraftan üretim maliyetinin en temel unsuru olan taleplere her gün zam yapmaya devam ederken tüketicinin satın aldığı malların fiyatlarında bir gerileme olduğu konusundaki rakamları hiç kimseye kabul ettiremez.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!