Meğer serinlemek için klimaya gerek yokmuş! En güzel ve düşük ücretli serinleme yolları…

featured

Yaz sıcakları ve Türkiye’de kırılan sıcaklık rekorlarıyla birlikte evinde klima olmayanlar serinlemenin yollarını arıyor. Peki evde klima olmadan serinlemek mümkün mü? Gece yatırmayan sıcaklıklar için en düşük ücretli çözüm nedir?

Özellikle hava sıcaklıkların gece uykusuna etkisi tartışılamaz. Sıcaklıklar arttıkça gece uyku zorlaşıyor ve uyku kalitemizi düşürüyor… Peki sıcak havalarda serinlemenin en ekonomik yolları nelerdir? İşte bu soruların cevaplarını haberimizde derledik…

KLİMAYA GEREK KALMADAN EN GÜZEL VE DÜŞÜK ÜCRETLİ SERİNLEME YOLLARI

1- GECE UYUYACAĞINIZ ÇARŞAF VE YASTIKLARINIZI SOĞUTUN

Gece uykusunun önemini uzmanlar her defasında vurgulamakla birlikte gün içinde de kendimizin deneyimlediği bir gerçek. Kaliteli bir uyku çekebilmek için klima olmayan ve çok sıcak olan evlerde gün içinde yastık, çarşaf gibi şeyleri serinleterek daha rahat bir uyku çekebilirsiniz…

2- VANLİLATÖR VE BUZ

İyi kötü her evde bir vantilatör olma olasılığı çok yüksek. Elimizde bulunan bu imkanı daha efektif kullanmak gerekiyor. Evimizde bulunan Vantilatörün önüne buz kalıpları koyarak ortamı serinletmeniz mümkün! Buzun etrafına yaydığı soğuk hava ile birlikte vantilatörün o havayı ortama yayması sizleri serinletecektir.

3- PAMUKLU PİJAMA TERCİH EDİN

Birçok insan sıcak havalarda çıplak uyumanın serinlik katacağını düşünüyor. Ancak kıyafet giymeden uyumak terlemeyi önlemez. Vücudunuzdan nemi uzaklaştıracak pamuklu pijamalar tercih etmek daha serin kalmanızı sağlayabilir.

4- GÜN İÇİNDE GÜNEŞ’İ ENGELLEYİN

Işık geçirmeyen perdeler kullanmak odanızın ısınmasını engeller ancak dikkat etmeniz gereken şey perdenizin ışığı yansıtmasıdır yoksa perde ısıyı emer ve odanız ısınabilir.

5- YATMADAN ÖNCE BOL SU İÇİN

Yatmadan önce su içmek gece terlemenizi önler. Aynı zamanda yatmadan önce duş almak serinlemenize yardımcı olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!