Meclis Kadına Yönelik Şiddet Komisyonundan Çekilen Muhalefet Tepkilere Cevap Verdi

Meclis Kadına Yönelik Şiddet Komisyonundan Çekilen Muhalefet Tepkilere Cevap Verdi

CHP ve İYİ Parti, TBMM’de kurulan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’ndan çekildi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Oda Tv’ye konuştu ve kadına şiddetin araştırılarak, alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan, Meclis Araştırma Komisyonu’ndan çıkma sebeplerinin derinine indi.

Taşçıer, “Eğer bu komisyona 15 yaşta çocukların evlenebileceğini savunanlar, çok eşliliği savunanlar çocuk istismarını normalleştirmeye çalışanlar, çocuk istismarı ile ilgili Uluslararası Lanzarotte Sözleşmesi’nin dahi tartışılmaya açılmasını söyleyen karanlık zihniyetleri siz o komisyonu çağırırsanız kadına yönelik şiddetin önüne geçemezsiniz. 15 yaş altı çocuk ilgili istismarda ve suçtur. Suçu savunan kişilerin bu komisyonda olması kabul edilemez.

Cumhurbaşkanı’nın hukuksuz milli iradeyi yok sayan bir şekilde tek başında İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararını görünce aslında bu komisyonun niyetinin bunu meşrulaştırmak adına kurulduğunu biz fark ettik.

Yine iyi niyetimizi koruduk. Çünkü konunun uzmanlarıyla görüştü. Araştırma Komisyonu’nda. Belki Cumhurbaşkanı’nı bu kararından vazgeçirirler. Çünkü bir hukuki süreç var. Bu yanlıştan, adım atılır diye umut ettik. Ama komisyonda karşılaştığımız manzara maalesef bizlerin endişelerini haklı çıkarttı. Biz 12 toplantıda çekildik. Şuan ondan sonraki toplantı da yapıldı. Dün itibariyle İYİ Parti’nin bir üyesi vardı; Onlar da çekilme dilekçelerini komisyona ilettiler. Toplam 19 kişiden oluşuyor. Komisyonun 7’si muhalefet. Geriye kalan 12’si de Cumhur ittifakı üyelerinden” açıklamasında bulundu.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!