Mavi Vatan’ın yeni hamlesi KALKAN DİHA ilk kez görüldü

featured

KALKAN Dikey İniş/Kalkışlı İnsansız Hava Aracı (DİHA), dikine iniş ve kalkış yapabilen yapısıyla, özellikle zorlu arazi şartlarında ve dar alanlarda faaliyet gösteren güvenlik güçleri için ideal bir çözüm sunuyor. TRT Haber’e konuşan Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı Kozan Selçuk Erkan, KALKAN DİHA’nın kullanım alanları ve avantajları üzerine çeşitli bilgiler verildi. Erkan, “Dron gibi kalkıp uçak gibi uçacak bu platform, elektrikli motorları sayesinde dikine iniş-kalkış yaparak, pistonlu motorundan aldığı güçle uzun menzillere ulaşabilecek.” dedi.

KALKAN DİHA’nın polis, sahil güvenlik, orman bakanlığı, hudut birlikleri gibi birçok alanda etkin olarak kullanılması bekleniyor. Araç ayrıca, deniz platformları için de büyük fayda sağlayacak ve Türk Donanması’nın operasyonel yeteneklerini artıracak. Erkan, “Türk Donanması gemiden uçar unsur olarak genellikle SH-60 Seahawk kullanıyor. Ancak KALKAN DİHA, bu tür helikopterlerin yerini alarak daha az maliyetle aynı görevleri yerine getirebilir.” şeklinde konuştu.

KALKAN DİHA’nın bir diğer önemli özelliği ise yerlilik oranı. Erkan, “KALKAN DİHA’daki kritik sistemlerin tamamının yerli olması, bu projeyi stratejik açıdan daha da değerli kılıyor. Tasarım, üretim, görüntüleme sistemleri ve motorlar yerli olarak geliştirildi.” bilgisini paylaştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!