Mart’ın İlk Haftasına Oranla Koronavirüs Vakaları % 500 Arttı

Mart'ın İlk Haftasına Oranla Koronavirüs Vakaları % 500 Arttı

Mart ayının ilk haftasına oranla günlük vaka sayısında yüzde 500, ağır hasta sayısında da yüzde 170’in üzerinde artış mevcut. Yeni vaka açısından Türkiye, dünyada ikinci sırada.

Kademeli normalleşme adımlarının atıldığı 1 Mart’a kıyasla günlük vaka sayısı yüzde 547, ağır hasta sayısı yüzde 173, yeni hasta sayısı ise yüzde 351 arttı.

Türkiye’yi yeni vaka sayısında geride bırakan tek ülke, nüfusu kendinden 16 kat fazla olan Hindistan.

DW Türkçe’ye konuşan Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Birimi Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır, “Bu tablo, salgının yönetilemediği ve artık kontrol edilemediği anlamına geliyor” dedi.

Uzm. Dr. Nesanır, Türkiye’de salgının başından beri bilimsel ve şeffaf bir şekilde yürütülmediğini söyleyerek “Ülke, şu anda sağlık meslek örgütlerinin, uzmanların ve toplumun salgın yönetimine katılmamasının faturasını ödüyor” dedi.

Uzm. Dr. Nesanır, sözlerine “Salgının ortasında kalabalık parti kongreleri yaparsanız, toplumdan da farklı davranış modelini benimsemesini bekleyemezsiniz”  diyerek devam etti.

Uzmanlar ayrıca, normalleşme etkisinin yanı sıra yeni varyantların ülkedeki

DW Türkçe’ye konuşan Halk Sağlığı Uzmanları Derneği’nden Prof. Dr. Sarp Üner’e göre ise yürürlükte olan tedbirlerle Türkiye’nin bu tabloyu geriye çevirmesi “mümkün değil”.

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!