Marmaris Hisarönü Yangını Yayılıyor!

Marmaris Hisarönü Yangını Yayılıyor!
AW382816

Marmaris Hisarönü’ndeki yangının giderek yayıldığını bildiren Sputnik muhabiri Burcu Okutan, henüz etkin bir hava müdahalesinin de olmadığını aktardı.

Hisarönü’ndeki yangının giderek yayıldığı öğrenilirken, Muğla’da köylülerin imece usulü topladığı gıda ve su yardımının, Marmaris ilçesindeki yangın bölgesinde çalışma yapan arazöz sürücüleri ile yangın söndürme işçilerine dağıtıldığı bildirildi.

İlçede özellikle Hisarönü Mahallesi’nin dağlık alanında etkili olan yangına, ekipler tarafından havadan ve karadan müdahale sürüyor. Çalışmalara orman personelinin yanı sıra Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekip ve gönüller de destek veriyor.

Ula ilçesi kırsalında yaşayan köylüler, yangın söndürme ekiplerine destek olmak için imece usulü su, buz ve gıda kampanyası başlattı. Toplanan malzemeler, söndürme çalışmalarına katılan ekiplere dağıtıldı.

Malzeme dağıtan Bülent Çakır, AA muhabirine, yangın söndürme işçilerine destek olmak kampanya başlattıklarını söyledi.

Herkesin elinden geldiğince destek olduğunu ifade eden Çakır, “Buraya yaklaşık 80 kilometreden geldik. Buzları arazözlere ve yangın söndürme işçilerine dağıtıyoruz. Burada en çok buz ve soğuk su lazım.” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!