Yaz sonu kışlık domates ve salça zamanıdır. Eskiden pazarlarda, marketlerde durumu olmayanlar için kenara koyulan ve ücretsiz verilen sebze meyveler artık gayet ücreti mukabilinde satılıyor. Bir markette kilosu 8 TL olan domateslerin çürük olması dillere düştü.
Salça yapmak, kışın mevsiminde alınan kimyasalı az olan domatesleri yiyebilmek için buzluklarda depolanan domateslerin tam vakti. Ancak fiyatı geçen yıllarda 1-2 liralara düşen domatesler hem 8 lira hem de çürük olunca gündem oldu.
Tarım ülkesi Türkiye’de nerden nereye dercesine görülen bu fiyatlar,
Çürük olan sebzelere istendiğinden,
Gerçekten üzücü oluyor.
Dönem dönem kısıtlansa da
İthal ettiğimiz tarım ürünlerinin kaliteli olması ve
Çürüklerin içeride kalması da ayrı sorunsal oluyor.
Ne dersiniz?