Mansur Yavaş’tan Çin’e tokat gibi cevap: Büyükelçiliğin bulunduğu caddenin adı değişecek!

Mansur Yavaş’tan Çin’e Tokat gibi cevap: Büyükelçiliğin bulunduğu caddenin adı değişecek!

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında tehditvari bir paylaşım yapan Çin Büyükelçiliği hakkında Mansur Yavaş’tan flaş bir adım geldi.
Bugün toplanan Ankara Büyükşehir Belediyesi nisan Ayı Meclis toplantısı 5. Birleşimi’nde belediye meclisine sunulan önergede Çin Büyükelçiliği‘nin bulunduğu Ferit Recai ERTUĞRUL Caddesi’nin ismini değiştirme teklifi sunuldu.

YENİ ADI “TÜRKSOY” OLACAK
Önergede: “Çankaya İlçesi Oran Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ‘Ferit Recai ERTUĞRUL Caddesi‘ isimli yol güzergahının tamamının veya TÜRKSOY kurum binasının olduğu kısmın “TÜRKSOY CADDESİ” olarak değiştirilmesi” ibaresine yer verildi.

ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ BU ADRESTE

Bahsi geçen Ferit Recai Ertuğrul Caddesi’nde Ankara Çin Büyükelçiliği bulunurken bu gelişme Mansur Yavaş‘ın daha önce kendisi ve Meral Akşener hakkında haddi aşan paylaşımlarından ötürü Çin’e diplomatik cevap olarak yorumlandı. Caddeye Uygur Türkleri hakkında önemli çalışmalara imza atan Türksoy’un adının verilmesi bu iddiaları güçlendirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!