Mansur Yavaş’ı Sahte Senetle Suçlayan Necmettin Kesgin Aftan Yararlanarak Cezaevinden Çıktı

Mansur Yavaş'ı Sahte Senetle Suçlayan Necmettin Kesgin Aftan Yararlanarak Cezaevinden Çıktı

Mansur Yavaş’a yönelik sahte senet suçlamalarında bulunan ve ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘şantaj’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’ suçlarından dolayı kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kesgin’in AK Parti ve MHP’nin çıkardığı af paketinden yararlanarak, tahliye edildi.

Yerel seçimlerde Mansur Yavaş’a suçlamalarda bulunmasıyla gündeme gelen ve ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘şantaj’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’ suçlarından 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan iş adamı Necmettin Kesgin’in AK Parti ve MHP’nin çıkardığı af paketinden yararlanarak açık cezaevine geçtiği, ardından da Kovid-19 önlemleri gerekçesiyle koronavirüs iznine çıkarıldığı belirtildi.

Ankara Gazetecisi’nde yer alan habere göre, Kesgin’in ortaya attığı iddialar nedeniyle Yavaş hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dava açılmıştı. Yavaş, bu davada beraat etmişti. Ancak Kesgin’in daha önce ‘resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından dolayı kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezası olduğu ortaya çıkmıştı. Kararı Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi vermişti. Bu süreçte Kesgin önce kaçmış, ardından ise ocak ayında teslim olmuş ve cezaevine konulmuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!