Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem

featured

Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kayseri, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ’da da hissedildi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre deprem, saat 10.46’da, merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde meydana geldi. Depremin 10,07 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı. Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatıldı.

“CAN VE MAL KAYBINA İLİŞKİN İHBAR YOK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kriz merkezindeyim. Panik var ama herhangi bir olumsuz haber gelmedi. Şu anda araştırıyoruz. Can ve mal kaybına ilişkin bir ihbar gelmedi” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya açıklamasında, “Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadesini kullandı.

Ayrıntılar geliyor

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye’de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

AFAD’IN BİLDİRDİĞİ SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Türkiye’deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!