Macron: ”Fransa her zaman olduğu gibi Kıbrıs’ın yanında”

Macron: ''Fransa her zaman olduğu gibi Kıbrıs'ın yanında''

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Bağımsızlık Günü’nün yıldönümünde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri  Nikos Anastasiadis’e gönderdiği bir mesajda, ”Fransa, her zaman olduğu gibi Kıbrıslıların yanında olacaktır” dedi.

Yunanistan’da yayınlanan haftalık gazete , Proto Thema’ya göre Macron mesajında şunları kaydetti:

“Fransa, Kıbrıs’ın egemenlik haklarına saygı duymaya ve uluslararası toplumun Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen çerçeve içinde kapsamlı, kalıcı ve adil bir çözüm bulma çabalarına derinden bağlı kalmaya devam ediyor. İki ülkemiz arasındaki güven ve dostluk ilişkisini güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum. Fransa, her zaman olduğu gibi Kıbrıslıların yanında olacaktır.”

Fransa cumhurbaşkanı mesajında ayrıca, ”gelecek aylarda ikili ilişkilerimizi güçlendirmeye devam etmemize, ekonomik ilişkilerimizi siyasi ortaklık düzeyine getirmemize ve özellikle Kıbrıs’ta Fransız dilinin teşviki bağlamında kültürel, eğitimsel ve bilimsel alışverişlerimizi daha da artırmamıza izin vereceği umudunu” dile getirdi.

GKRY Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ise  Macron’un mesajı şöyle:

”Ülkenizin bağımsızlığının ulusal yıldönümü vesilesiyle, Fransız halkı adına hem size hem de Kıbrıs halkına için en içten tebriklerimi sunarım. Karmaşık bir uluslararası bağlamda, karşılaştığımız birçok zorluğu birlikte karşılamak için tüm ortak çıkar konularında birlikte çalışmaya devam etmemiz gerçekten önemli. Ocak 2022’de başlayacak olan Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığımızı, sağlık krizinden etkilenen ekonomilerimizi güçlendirme ve Avrupa egemenliğini pekiştirme hırsıyla dört gözle bekliyoruz.  Kıbrıs’ta bu tutkunun karşılandığını ve ana önceliklerimiz için desteğinize güvenebileceğimizi biliyorum.”

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!