Lütfi Elvan’ın yerine geleceği konuşuluyordu: Nureddin Nebati’den gece yarısı peş peşe paylaşım!

Lütfi Elvan'ın yerine geleceği konuşuluyordu: Nureddin Nebati'den gece yarısı peş peşe paylaşım!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam” sözleri sonrası kulislerde Bakan Elvan’ın görevden alınacağı iddia edilmişti. Adı son dönemde Elvan’ın yerine Bakan olacağı iddiasıyla anılan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, gece yarısı sosyal medyadan art arda yaptığı paylaşımlarla faiz indirimi mesajı verdi.

Geçtiğimiz günlerde faizle ilgili “Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümenin önkoşulu fiyat istikrarından geçiyor.” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine bakan olacağı iddia edilen Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, gece yarısı art arda dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Faiz indirimi mesajı veren Nebati, “2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız.” dedi.

Bakan Yardımcısı Nebati tweetlerinde dikkat çeken ifadelere yer verdi. Faiz indirimin kararlı olduklarını vurgulayan Nebati, “Mevcut piyasa koşullarında politika faizinin enflasyonun altında tutulmasında herhangi bir sorun yoktur. Talep enflasyonunu azaltmak için faizlerin arttırılması gerekirken, küresel salgının neden olduğu arz enflasyonunu azaltmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir” dedi.

Nebati, “Son kur atağında reel sektörde türbülanslar yaşansa da ekonomimiz tüm gücünü korumaktadır. Nitekim yeni kurulan şirket sayısı geçen yıla göre artarken, kapanan ya da konkordato ilan eden şirket sayısı azalmaktadır. Karşılıksız çıkan çek oranları da tarihi dip seviyesindedir. 2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız. Milletimizin bağımsızlığı için verdiğimiz mücadelede olduğu gibi, bugün de Milletimiz ile elbirliği içinde ekonomimizin bu bağımsızlık mücadelesinden de Allah’ın izni ile zaferle ayrılacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan yardımcısı Nebati şöyle devam etti:

“Bu politikamıza yönelik manipülatif kur ataklarının olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunlarla mücadelede, tüm kesimlerin, bize dikte edilmiş “yüksek faiz, düşük enflasyon” politikasının yanlışlığını yapısal cari açık veren ülkemiz özelinde tekrar değerlendirmelerini öneriyorum. Sonuç olarak, pandemi sonrası dönemde de ülkemiz genç nüfusu, kalifiye işgücü, modern lojistik altyapısı, gelişen teknolojisi ve düşük faiz ortamı gibi birçok cazip yatırım olanaklarıyla istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdürecek ve pozitif ayrışmaya devam edecektir.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!