Lüksemburg kişisel tüketim için kenevir ekimine izin veriyor

Lüksemburg kişisel tüketim için kenevir ekimine izin veriyor

Lüksemburg, eğlence amaçlı uyuşturucuyu yasallaştıran ilk Avrupa ülkesi oluyor.

Lüksemburg hükümeti, evde Hintkeneviri yetiştirilmesine ve özel alanda tüketilmesine izin vermeye hazırlanıyor.

Dışişleri, İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlarının bir basın toplantısında verdikleri bilgiye göre, her hane halkına kendi evinde dört kenevir bitkisi yetiştirme hakkı tanınacak.

Bu önlem, uyuşturucuya bağlı suçlarla mücadeleye yönelik yasama paketinin bir parçası olarak kararlaştırıldı.

Lüksemburg, kamuya açık alanda kenevir tüketimi yasağını sürdürüyor, ancak tüketilen ya da satın alınan kenevirin üç gramı geçmesi halinde 145 avro ile sınırlı bir para cezası verilmesiyle “hafifletilmiş bir ceza” uygulaması getirecek.

Mevcut koalisyon hükümetini oluşturan partiler, 2018’deki seçimlerde ulusal topraklarda üretim yoluyla eğlence amaçlı esrarın suç olmaktan çıkarılmasını ve hatta yasallaştırılmasını vaat etmişti.

Ancak Xavier Bettel liderliğindeki liberal hükümet, komşu ülkelerle, özellikle de sınırlarında uyuşturucu kaçakçılığının ortaya çıkmasından korkan Fransa ile ilişkilerini iyi tutmak amacıyla seçim vaatlerini tırpanladı.

Önlemler paketi, gelecek yıl başında Parlamentoda görüşülmeye başlanacak. Paketin gelecek yıl sonuna doğru Parlamentodan geçmesi bekleniyor. Bu çerçevede, tohum ithalatı mümkün olacak, ayrıca yerli üretim de tartışılmaya devam ediyor.

İspanya’da esrar ticareti ve kamuya açık tüketim yasaklanmış durumda, ancak kişisel tüketim için üretime izin veriliyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!